Søg
En kvinder sidder smilende blandt varer i sin købmandsbutik

Nyheder om DH's internationale samarbejde

Her finder du de af DH's nyheder, der involverer det internationale samarbejde.

  • Her ses det ukrainske flagre i en flagstang
    Nyhed, Internationalt samarbejde

    Handicapbevægelsen får bevilling fra Udenrigsministeriet til at være en aktiv partner og hjælpe lokale handicaporganisationer i Ukraine.

  • Two arms are emerged in each others arms in a grass background
    Debatindlæg, Internationalt samarbejde

    DH og AIDS-fondet giver i et fælles debatindlæg tre konkrete anbefalinger til, hvordan Danmark kan inkludere mennesker fra marginaliserede grupper i den nye udviklingspolitiske strategi.

  • patient ekspert faciliterer en selvhjælpsgruppe for kvinder med psykiske vanskeligheder i den rwandiske landsby Rulindo
    Internationalt samarbejde

    Ny dansk forskning viser, at en peer-to-peer tilgang kan have banebrydende effekt for dansk socialpsykiatri; SIND-partnerskab har allerede stor succes med det i Rwanda

  • Jacob Nossell og og Fredesvinda fra Honduras sidder foran blå væg og smiler
    Nyhed, Internationalt samarbejde

    Handicap opfattes stadig mange steder som en synd, der må gemmes væk – ude af øje, ude af sind. Et af de steder er Honduras i Mellemamerika. Derfor er udviklingsarbejdet og oplysning om handicap en vigtig faktor for de en mio. honduranere, der lægger kroppe til de sociale følgevirkninger, deres handicap medfører.

  • billede taget oppefra, der viser stor aktivitet og dialog i kælderatriummet i Handicaporganisationernes Hus. Der er bar-bord, fotoudstilling og video i baggrunden.
    Internationalt samarbejde

    I løbet af 2022 så flere store resultater dagens lys i en lang række lande efter et godt samarbejde mellem danske handicaporganisationer og handicaporganisationer i det Globale Syd.

  • grafik, hvor mennesker med forskellige synlige og usynlige handicap er samlet omkring et stort anker.
    Internationalt samarbejde

    I juni 2023 vedtog DH’s Forretningsudvalg en engagementstrategi for Det Globale Handicapprogram. Du kan læse den her.

  • fællesbillede af to DH udsendte og repræsentanter fra DH's og medlemsorganisationernes sydpartnere fra Ghana, Uganda og Rwanda
    Internationalt samarbejde

    Når man taler om den globale kamp for ligestilling mellem kønnene, vil Women Deliver konferencen ofte blive nævnt i samme åndedrag. I år foregik konferencen for første gang på det afrikanske kontinent. Dermed fik mange syd-stemmer og underrepræsenterede grupper taletid og mulighed for at deltage i debatter om dagsordener, der i høj grad vedrører dem. Blandt andet var handicap med på dagsordenen.

  • fællesbillede af sydpartnerne, DH's næstformand Sif, Politisk Chef Line Brøgger og de landeansvarlige konsulenter, Teis og Anne Sophie.
    Internationalt samarbejde

    I uge 19 var repræsentanter fra DH's tre søsterorganisationer i Rwanda, Ghana og Nepal på besøg i Danmark. Besøget førte til meget læring. Her finder du de fem største læringer om potentialer i internationalt samarbejde.

  • udviklingsordførere sidder til paneldebat hos Globalt Fokus
    Internationalt samarbejde

    Som del af Folketingets vedtagelse af den udviklingspolitiske strategi Fælles om Verden, kom udviklingsministeren den 27. april med den årlige redegørelse, som dernæst var til høring i Folketinget den 9. maj. I denne artikel kan du læse DH’s perspektiver på strategien, og hvad vi har gjort den seneste måned for at sætte fokus på vigtigheden af at inkludere mennesker med handicap i dansk udviklingssamarbejde.

  • fællesbillede af de mere end 70 deltagere til IDDC generalforsamlingen. Stor diversitet i handicap, køn og land.
    Internationalt samarbejde

    I dansk kontekst er ulighed i sundhed en dagsorden, som både medier, politikere og befolkning over de senere år har fået mere fokus på. Men ulighed i sundhed er et globalt problem, der især rammer mennesker med handicap – og særligt i udviklingslande. Noget, vi både kan og skal gøre noget ved. Derfor var DH vært for et væld af internationale gæster, debatter og møder i dagene 9-11. maj.

  • Internationalt samarbejde

    Udenrigsministeriets konsulentteam har nu færdiggjort deres review af DH’s forvaltning af Det Globale Handicapprogram. Det er der masser af læring og en spændende rapport ud af, som overordnet er meget positiv, og som også giver DH en række anbefalinger til, hvor vi kan forbedre vores indsats.

  • Randian Union of the Blind lokalafdeling i gang med at undervise kvinder med synshandicap i brug af den hvide blindestok
    Internationalt samarbejde

    Et spritnyt trekløver paraplypartnerprojekt er netop landet. Et besøg på et afsluttet skoleprojekt viser dets langvarige bæredygtighed og effekt. Og ”patient experts” hjælper mennesker med psykiske handicap på rette vej i sundhedsvæsenet. Teis’ seneste tur til Rwanda giver et indblik i betydningen af et stærkt udviklingssamarbejde.

  • tekst: FN's internationale kvindedag
    Nyhed, Internationalt samarbejde

    Piger og kvinder med handicap har globalt set 10 gange større risiko for at opleve seksuel vold end piger og kvinder uden handicap. I dag er det FN's internationale kvindedag - også kendt som kvindernes kampdag. Det er på tide, at piger og kvinder med handicap – uanset hvor de bor i verden – får samme rettigheder og adgang til viden om beskyttelse, seksualitet og grænser som piger og kvinder uden handicap.

  • To personer kigger sammen på en computer i Nepal
  • Et grafisk verdenskort viser hvor projekter under Handicappuljen finder sted - primært i Afrika, Asien og et par i Sydamerika
    Internationalt samarbejde

    Årets ansøgningsfelt til handicappuljen udviste høj grad af faglighed og kvalitet. Desværre var der ikke midler nok til samtlige gode projekter.

  • tegning, der illustrerer, at arbejdet med Monitorering, Elvaluering og Læring ikke blot er til for at tilfredsstille donoren - men et redskab til at lære og udvikle egne projekter på gavnlige måder.
    Internationalt samarbejde

    Syv danske handicaporganisationer og 20 af deres sydpartnere var i november måned på den online skolebænk for at blive klogere på, hvad det vil sige at have et monitorerings, evaluerings og læringssystem (MEL).

  • Sif Holst sammen med forpersonen for den ugandiske epilepsiforening.
    Nyhed, Internationalt samarbejde

    Konteksten i Danmark og Uganda er meget forskellig – men kampene er de samme. Det var hovedkonklusionen efter sidste uges inspirerende besøg fra den ugandiske epilepsiforening, ESAU.

  • Blå tekst på hvid bagrund: 1,4% AF DANSK UDVIKLINGSBISTAND  HAR INKLUSION AF MENNESKER MED HANDICAP SOM HOVEDFORMÅL.  3,5% Af dansk udviklingsbistand  Har inklusion af mennesker med handicap som et væsentligt men ikke afgørende formål.
    Nyhed, Internationalt samarbejde

    Danmark har, sammen med alle andre lande, der har ratificeret Handicapkonventionen og står bag Verdensmålene, forpligtet sig til at sørge for, at dansk udviklingsbistand inkluderer mennesker med handicap. På grund af manglende data er det svært at finde ud af, hvor godt landene lever op til den forpligtelse. Siden 2020 er der hjælp at hente i data fra OECD DAC.

  • En gruppe af Ghanesiske deltagere fra 'Learning event of youth with disabilities initiative'
    Internationalt samarbejde

    Vi kan nå langt, hvis andre udviklingsaktører også er opmærksomme på, at mennesker med handicap findes overalt og i alle målgrupper, og hvis de er villige til at gøre noget for at de tænkes ind i deres indsatser. Det viser et samarbejde med Oxfam Ibis.

  • Sif Holst sammen med Thorkild foran en masse flag i FN-bygningen i New York
    Internationalt samarbejde

    Tirsdag var der valg i New York til FN’s Handicapkomité, hvor den danske regering havde indstillet DH-næstformand Sif Holst til en plads i komitéen. Hun blev desværre ikke valgt.