mennesker med handicap i sønderborgs gågade til handicapdag. de er i kørestol og på ben sammen med politikere.

Hvem er DH i din kommune?

DH-afdelingen er det fælles talerør i kommunen for DH’s 36 medlemsorganisationer. DH-afdelingerne sikrer en konstruktiv dialog mellem politikere, embedsmænd og mennesker med handicap i din kommune.

DH ER FÆLLES TALERØR

Danske Handicaporganisationer arbejder for at gøre hverdagen lettere for mennesker med handicap og deres pårørende.

DH er fælles talerør for 36 forskellige handicaporganisationer. Vi taler på vegne af mennesker med alle typer handicap. Både synlige og usynlige fra fx gigt og diabetes til autisme og sindslidelse.

DH-AFDELINGENS OPGAVE

DH-afdelingen er den lokale stemme for handicaporganisationerne. Vi arbejder for at få indflydelse på de handicappolitiske beslutninger i kommunen. Vi går i dialog med politikerne, og vi bruger vores viden og erfaring til at komme med gode løsningsforslag.

DH-afdelingen består af repræsentanter fra DH’s medlemsorganisationer. Det er vigtigt at have en god kontakt til sin medlemsorganisation, så DH-afdelingen arbejder for de fælles interesser.

HVAD LAVER VI?

Når vi holder møder med politikerne, handler det for eksempel om, hvordan alle børn får en god skolegang, eller hvordan biblioteket bliver tilgængeligt for alle. Politikerne ved ofte ikke så meget om handicap. Ved et godt samarbejde kan vi give politikerne en vigtig indsigt i hverdagen for mennesker med et handicap.

DH arbejder handicappolitisk og ikke partipolitisk. Derfor samarbejder vi med alle politiske partier og lokal-lister i kommunen. Dine egne partipolitiske holdninger, og evt. private sager med kommunen, skal ikke blandes ind i DH-arbejdet.

DH-AFDELING OG HANDICAPRÅD

DH-afdelingen udpeger repræsentanter til kommunens handicapråd. Alle aktive i DH-afdelingen kan bidrage med deres viden og erfaring for at optimere indflydelsen i handicaprådet.

Handicaprådet rådgiver byrådet. DH-repræsentanterne arbejder for politisk indflydelse via møderne i rådet. DH-afdelingen kan arbejde lidt bredere med politisk indflydelse og fx skabe kontakt med forskellige politikere og indgå samarbejde med andre organisationer.

VÆR AKTIV SAMMEN MED OS

Vi vil altid gerne have flere med, som vil bruge deres viden og erfaring til at gøre en forskel.

Byskilt med teksten "Kommune"

Danske Handicaporganisationer har afdelinger i alle kommuner.

Kontakt

Billedet viser Camilla Skov Kristensen i Handicaporganisationernes Hus

Camilla Skov Kristensen

Administrativ koordinator
36 38 85 19
Mette Søndergaard i Handicaporganisationernes Hus

Mette Søndergaard Pedersen

Organisations- og ledelseskonsulent
21 71 68 43

Afdelinger med Mette som primær konsulent: 

Afdelinger i Region Syddanmark (minus Fyn) 
Afdelinger i Region Sjælland
Afdelinger i Region Hovedstaden (minus Nordsjælland) - (Albertslund, Ballerup, Bornholm, Brøndby, København, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk)

Rasmus Bach Andresen

Rasmus Bach Andresen

Organisations- og udviklingskonsulent
42 47 52 61

Afdelinger med Rasmus som primær konsulent: 

Afdelinger på Fyn 
Afdelinger i Region Nordjylland
Afdelinger i Region Midtjylland
Afdelinger i Nordsjælland (Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal)