Søg
Internationalt samarbejde

Handicapbevægelsen i Danmark skabte i 2022 store resultater i Syd

I løbet af 2022 så flere store resultater dagens lys i en lang række lande efter et godt samarbejde mellem danske handicaporganisationer og handicaporganisationer i det Globale Syd.

billede taget oppefra, der viser stor aktivitet og dialog i kælderatriummet i Handicaporganisationernes Hus. Der er bar-bord, fotoudstilling og video i baggrunden.

Nu kan døve få kørekort i Kenya. Psykisk sårbare hjemløse kvinder finder vej ind i sundhedsvæsenet og bliver genforenet med deres familier. En samlet ungdomshandicapbevægelse får unge væk fra gaderne i Sierra Leone.

Det er blot nogle af de mange flotte resultater, som samarbejdet mellem handicaporganisationer i Danmark og det Globale Syd har ført med sig det seneste år. Resultaterne fra 2022 viser, at samarbejdet mellem danske og udenlandske handicaporganisationer bærer frugt og gør en konkret forskel for mennesker med handicap i fx Ghana, Nepal og Kenya.

Derfor mødtes handicapbevægelsen i slutningen juni for at lade sig inspirere af hinandens indsatser og fejre de gode resultater.

I Rwanda er der fx sket store fremskridt med at få rwandisk tegnsprog anerkendt som et officielt sprog i landet. Et stærkt samarbejde mellem Danske Døves Landsforbund og deres syd-partner Rwanda National Union Of The Deaf har nemlig gjort, at ordbogen over rwandisk tegnsprog både er blevet udviklet – og dernæst godkendt på adskillige administrative og ministerielle niveauer. Da de danske handicaporganisationer mødtes i juni var det blot premierministerens underskrift, der manglede, for at anerkendelsen af rwandisk tegnsprog er en realitet. Det er stort!

Hvis du vil læse mere om de mange flotte resultater, kan du finde resultatrapporten som PDF i den blå boks i højre side.

Til efteråret kører DH en kampagne med titlen Stærkere Sammen i Verden, der sætter fokus på handicaporganisationernes resultater og arbejde.

Vi håber, at endnu flere danske handicaporganisationer har lyst til være med til at gøre en forskel for mennesker med handicap ude i verden.