Søg

Handicappuljen

Handicappuljen støtter de danske handicaporganisationers internationale udviklingsengagement. Puljen er tilpasset handicaporganisationernes særlige vilkår for og erfaringer med rettighedsbaseret udviklingssamarbejde. 

Typisk samarbejder de danske handicaporganisationer med organisationer og bevægelser i udviklingslandene, som repræsenterer mennesker med handicap. Udgangspunktet for samarbejdet er et fælles ønske om at realisere FN’s handicapkonvention og hermed et fuldt inkluderende samfund, hvor mennesker med handicap på lige fod med alle andre medborgere har retten til fuld og lige deltagelse.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør

Find en synstolket og tekstet version af videoen her

Find the English version here

Hvem kan søge?

Handicappuljen kan søges af danske handicaporganisationer samt af andre danske civilsamfundsorganisationer i samarbejde med en dansk handicaporganisation. Puljen kan ikke søges af enkeltpersoner, virksomheder eller organisationer fra andre lande.

Kom godt fra start

En ugandisk kvinde laver tegnsprog til dansk kvinde

Her kan du finde inspiration og værktøjer til udviklingssamarbejdet.

Gennemfør projektet

Kvindelig skrædder står foran sin butik i Uganda

Før I sender en ansøgning til Handicappuljen, bør I orientere jer i Handicappuljens retningslinjer og DH's Håndbog for Projekt- og Økonomistyring. De beskriver blandt andet, hvilke projekter og indsatser puljen støtter og guider jer gennem forberedelse, gennemførsel og afslutning af jeres projekt.

To personer sidder sammen ved et bord og skriver på hver sin computer

Her kan I finde alt det, I skal bruge, når I planlægger at ansøge et projekt finansieret af Handicappuljen – I kan også finde ansøgningsformater og bilag.

To kvinder sætter farverige post-its på en væg

Bevillinger fra Handicappuljen er underlagt Udenrigsministeriets og Rigsrevisionens retningslinjer for administration af statslige midler. Derfor er der en række faste krav til, hvordan en bevilling i Handicappuljen skal administreres og monitoreres, samt hvordan der skal rapporteres til DH.

For at kunne vide om aktiviteterne og projekterne udføres i overensstemmelse med bevillingen, der er givet, skal medlemsorganisationen indsende en rapport til DH. Denne rapport skal fortælle, hvad der er blevet opnået gennem aktiviteten i det forgangne år, forbruget af penge, samt om der har været udfordringer eller...

 

Kontakt

Handicappuljens rådgivere

Ønsker du rådgivning af Handicappuljens rådgivere, eller har du andre spørgsmål om det internationale samarbejde, kan du kontakte os på ais@handicap.dk