Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Danske handicaporganisationer skal bidrage til indsatsen i Ukraine

Handicapbevægelsen får bevilling fra Udenrigsministeriet til at være en aktiv partner og hjælpe lokale handicaporganisationer i Ukraine.

Her ses det ukrainske flagre i en flagstang

Nu skal danske handicaporganisationer bidrage til indsatsen i Ukraine.

Mennesker med handicap i Ukraine lider hårdt under konsekvenserne af krigen. Mange bor på institutioner uden tilstrækkelig sikkerhed, evakuering eller adgang til basale fornødenheder og medicin. Samtidig er antallet af mennesker med handicap i Ukraine steget med 300.000 siden krigens start.

Den danske handicapbevægelse skal nu være en aktiv partner og hjælpe lokale handicaporganisationer med at sørge for målrettet hjælp til mennesker med handicap i Ukraine og nabolandene.

Udenrigsministeriet har bevilget seks millioner kroner i 2024 til Danske Handicaporganisationer, og danske handicaporganisationer vil snart kunne søge midler til at sætte gang i vigtige projekter. Der er mulighed for, at pengene også vil blive givet i 2025 og 2026.

Pengene skal gå til at skabe varige, positive forandringer for mennesker med handicap i Ukraine og nabolandene. Det indebærer særligt partnerskaber med handicaporganisationer for at styrke handicapbevægelsen politisk og organisatorisk i Ukraine og nabolande samt sikre inklusion af mennesker med handicap i beslutningsprocesser.

Nu venter et vigtigt arbejde med at udforme rammerne for indsatserne med inddragelse af danske handicaporganisationer.

Kontakt

Billedet viser Lene Aggernæs

Lene Aggernæs

Chefkonsulent
48 88 06 02