Thorkild er i gang med sin mundtlige beretning fra podiet. Medlemsorganisationer og lokalafdelinger lytter med.

Handicapråd

Det er lovpligtigt for kommunen at have et handicapråd. Handicaprådet rådgiver byrådet i handicappolitiske spørgsmål og kan behandle alle lokalpolitiske spørgsmål, som vedrører mennesker med handicap. Her finder du information om arbejdet med handicaprådet og hvordan handicaprådet kan komme på studietur.

Repræsentanter i handicaprådet arbejder for politisk indflydelse via møderne i handicaprådet. Derfor er det vigtigt, at DH’s udpegede repræsentanter har en viden, som samlet dækker handicapområdet bredt. Alle aktive i DH-afdelingen kan bidrage med deres viden og erfaringer for at optimere indflydelsen i handicaprådet.

DH-afdelingen indstiller kandidater til. Byrådet foretager den endelige udpegning af handicaprådets medlemmer. Rådet sammensættes af 3-7 medlemmer fra handicaporganisationerne og et tilsvarende antal medlemmer indstillet af byrådet.

Udpegning af repræsentanter til handicaprådet sker for en 4-årig periode, der følger den kommunale valgperiode. Vejledning til kommende handicapråd udsendes op til Kommunalvalget i 2025. 

Forrside af Handicapråd - Den gode praksis

DH har sammen med Kommunernes Landsforening (KL) udarbejdet en pjece om de kommunale handicapråd. Pjecen giver inspiration og vejledning til rådene. Pjecen henvender sig både til medlemmer af handicaprådene og til politikere og medarbejdere i kommunerne, der skal samarbejde med handicaprådene

Forside Nye Kommunale Handicappolitikker

Med Publikationen "Nye Kommunale Handicappolitikker – inspiration til at udvikle handicappolitik med handling og fremdrift" finder I konkret inspiration til bedre og mere effektivt arbejde med kommunale handicappolitikker. Den blev lanceret ved Handicaprådenes Dag 2020 af Det Centrale Handicapråd.

trappen i handicaporganisationernes hus

Bliv klogere på, hvordan Danske Handicaporganisationer (DH) arbejder, få inspiration til det gode samarbejde i handicaprådet og det politiske arbejde lokalt. Og få et indblik i, hvordan man kan bygge tilgængeligt - uden det nødvendigvis bliver dyrere end et almindeligt kontorhus.

 

Kontakt

Mette Søndergaard i Handicaporganisationernes Hus

Mette Søndergaard Pedersen

Organisations- og ledelseskonsulent
21 71 68 43

Afdelinger med Mette som primær konsulent: 

Afdelinger i Region Syddanmark (minus Fyn) 
Afdelinger i Region Sjælland
Afdelinger i Region Hovedstaden (minus Nordsjælland) - (Albertslund, Ballerup, Bornholm, Brøndby, København, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk)

Rasmus Bach Andresen

Rasmus Bach Andresen

Organisations- og udviklingskonsulent
42 47 52 61

Afdelinger med Rasmus som primær konsulent: 

Afdelinger på Fyn 
Afdelinger i Region Nordjylland
Afdelinger i Region Midtjylland
Afdelinger i Nordsjælland (Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal)