Billedet viser to personer i et kontorfællesskab. Den ene kommer gående med front mod kameraet med papirer i hånden. Den anden står med siden til og arbejder ved sin computer.

Rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer

Rekruttering af flere aktive medlemmer til DH-afdelingen er en løbende proces og skal tænkes ind i alle DH afdelingens aktiviteter. Det er således ikke nok at se rekruttering som én selvstændig og enkeltstående aktivitet, der er hurtigt overstået. Få inspiration til hvordan DH-afdelingen kan arbejde med rekruttering og få flere aktive medlemmer.

Synlighed

Rekruttering er de lange seje træk. Den bedste vej til rekruttering af flere aktive medlemmer er gennem løbende synliggørelse af DH-afdelingens politiske arbejde.

Rekruttering handler også om DH-afdelingens image. Hvis DH-afdelingen er kendt for en god og konstruktiv dialog med de lokale politikere, så vil andre se DH-afdelingen som en troværdig samarbejdspartner, og de potentielle medlemmer vil have lyst til at være en del af holdet.

Motivation

Det er ikke et mål i sig selv at være mange medlemmer i bestyrelsen. Målet er at have aktive medlemmer med et fælles politisk mål, som DH-afdelingen arbejder sammen om at nå. Det skaber motivation til at være aktiv.

Når det ”giver mening” for én selv at være aktiv, så er det også nemmere at overbevise andre om, at de skal være med i DH-afdelingens politiske arbejde. Rekruttering handler således om at ”fortælle den gode historie” om DH.

Og endelig handler rekruttering af flere aktive medlemmer også om at fastholde de medlemmer, som allerede er aktive i bestyrelsen for eksempel ved at holde gode møder i DH-afdelingen, have en klar dagsorden, der prioriterer afdelingens politiske mål, og at man har det rart sammen, når man mødes.

Deltagere ved repmøde 2023

Her finder du 9 gode råd til DH-afdelingens arbejde med rekruttering af nye aktive medlemmer. Rekruttering til DH afdelingen er en løbende proces, der skal tænkes ind i alle DH-afdelingens aktiviteter.

Billede af alle MO'er

Her finder du en liste over DH's 36 medlemsorganisationer med link direkte til deres lokale afdelinger/ kredse. Medlemsorganisationerne er meget forskellige i opbygningen af de lokale afdelinger/ kredse, og nogle Medlemsorganisationerne har ingen lokal struktur.

Kvinde skriver på computer

Formål: At nye medlemmer bliver klogere på, hvem Danske Handicaporganisationer (DH) er, og hvad det vil sige at være med i DH-afdeling. Derudover får du inspiration til det gode samarbejde og det politiske arbejde.

billede af mennesker, der klapper til stort møde.

På denne side finder du tilslutningsskemaet til DH-afdelingen og ofte stillende spørgsmål hertil.

Mand i kørestol sidder i et mødelokale om et bord med sine kollegaer. De snakker om noget arbejdsrelateret

Skab synlighed om DH-afdelingens arbejde ved at omdele flyeren ”Hvem er DH i din kommune?”.

Billedet viser flere deltagere til et arrangement, der har en indbyrdes snak.

I afdelingerne i Billund, Gribskov og Horsens har de alle haft succes med at hverve nye medlemmer til afdelingen. Vi har spurgt de tre formænd, hvordan de hver især er lykkedes med det.

Kontakt

Mette Søndergaard i Handicaporganisationernes Hus

Mette Søndergaard Pedersen

Organisations- og ledelseskonsulent
21 71 68 43

Afdelinger med Mette som primær konsulent: 

Afdelinger i Region Syddanmark (minus Fyn) 
Afdelinger i Region Sjælland
Afdelinger i Region Hovedstaden (minus Nordsjælland) - (Albertslund, Ballerup, Bornholm, Brøndby, København, Dragør, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Tårnby og Vallensbæk)

Rasmus Bach Andresen

Rasmus Bach Andresen

Organisations- og udviklingskonsulent
42 47 52 61

Afdelinger med Rasmus som primær konsulent: 

Afdelinger på Fyn 
Afdelinger i Region Nordjylland
Afdelinger i Region Midtjylland
Afdelinger i Nordsjælland (Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal)