Søg
Billedet viser Annette Nielsen, Linda Jensen og Mads Witt Demant fra kurset med journalist Thomas Berg

Annette Nielsen, Linda Jensen og Mads Witt Demant fra CP Danmark Fyn er her i gang med at vinkle en historie om MitID og e-Boks. Alle tre føler sig bedre klædt på til at sætte dagsordenen i de lokale medier efter, de har været på DH-kursus med journalist Thomas Berg.

Sådan kom vi på kursus med lokalpuljen

Med penge fra lokalpuljen har ni lokalaktive fynboer været på DH-kursus med CP Danmark Fyn og lært at vinkle en historie. Her får du tips og tricks fra kurset med journalist Thomas Berg.

Hvordan får vi medierne til at bringe vores pressemeddelelser og debatindlæg? Og hvordan får vi dem til at bide på, når vi kontakter dem per telefon eller mail eller laver et opslag på de sociale medier?

For at finde svar på nogle af de spørgsmål, ansøgte CP Danmark Fyn lokalpuljen for 2022 og fik bevilget DH-kurset ”Sæt dagsordenen i de lokale medier”. Her i historien for juni kan du læse om kurset, og de tips og tricks, deltagerne tog med sig hjem herfra.

Vi har taget udgangspunkt i Thomas Bergs DH-reportage fra kurset: ”På kursus: Vigtige historier om handicap bobler frem”. Thomas Berg er journalist og underviser på kurset.

Deltagerne lærer at vinkle deres historier

Kurset om at sætte dagsordenen i medierne, blev holdt på Scandic Hotel i Odense. Her brugte ni kursister og Thomas Berg en halv søndag på at snakke historier og medier: hvordan journalister arbejder, og hvad der skal til for, at de tager vores historier.

Det vigtigste er at vinkle historien, pointerede Thomas: 
”Formulér dit hovedbudskab i en sætning, der begynder med: ”jeg vil fortælle, at…”, og følg så op med en begrundelse: ”jeg vil fortælle det, fordi…”.

Og han viser deltagerne, hvordan et vinkelark kan hjælpe dem med at sortere i deres stof og skrive en tekst, der giver mening for læseren/journalisten: 
”Med vinkelarket får I styr på historien. Og så har I mere kontrol over, hvad der sker. Ofte bringer medierne historien, som I formulerer den.”

Flere har fået mod på at bruge medierne

Dagen har budt på mange tips og tricks, og da den er omme, oplever kursisterne sig en del bedre klædt på til at sætte dagsordenen i de lokale medier.

Flere har også fået mod på at bruge medierne: 
”For nu ved vi jo, hvad vi skal gøre”.

De er heller ikke bange for at glemme dagens læring lige med det samme. Det siger Lene Borgaard Kruse-Nielsen, som er bestyrelsesmedlem hos CP Danmark Fyn:
”Når du siger noget og kobler det til vores historier, som vi arbejder med, så husker vi det”.

Tryk her for at finde Thomas Bergs DH-reportage: På kursus: Vigtige historier om handicap bobler frem

Sådan sætter I gang i lokale aktiviteter med Lokalpuljen 2023

Savner I redskaber til at blive bedre til at bruge de sociale medier, holde en temadag eller et møde med lokalpolitikerne? Så kan I nu søge Lokalpuljen 2023 om støtte til det.

Lokalpuljen er en pulje, som DH er udpeget som ansvarlig for at udmønte og administrere. Alle handicapforeninger- og organisationer kan søge puljen, og DH har i år godt seks millioner kroner at bevilge til lokale aktiviteter, der skaber synlighed om handicap i befolkningen.

DH har forhandlet sig frem til en særlig prisaftale på en række kurser, som styrker lokalaktive i at varetage opgaver inden for det handicappolitiske arbejde.

Tryk her for at læse om DH's syv nemme kurser

Bemærk: DH-afdelinger kan ikke søge puljen

Det vil sige: For at få del i puljens midler, skal I ansøge puljen på vegne af den organisation, I er medlem af. En anden måde er, at I lader jer blive inviteret med til arrangementet.

Sådan ansøger I puljen
I finder ansøgningsskema og en skriftlig vejledning til at ansøge puljen på DH’s hjemmeside. HUSK at læse vejledningen grundigt igennem, så I er sikre på at få det hele med i jeres ansøgning.

Ansøgningsfrist for at søge puljen er fredag den 1. september 2023 kl. 12.

Tryk her for at læse mere om og ansøge Lokalpuljen 2023