Søg
Nyhed

Sådan finder du dit coronapas, hvis du ikke er digital

Samfundet vil over de kommende måneder lukke mere og mere op. Det vil være med et krav om, at man dokumenterer, at man er vaccineret mod COVID-19, eller at man har en test, der er mindre end 72 timer gammel. Der findes allerede digitale løsninger, for at dokumentere dette, og nu findes der også en løsning for de ikke-digitale borgere

Billedet viser hhv et coronapas og en negativ covid-19 test.

Fysisk pas sendes ud til ikke-digitale borgere (borgere, der er fritaget fra digital post)

Er man færdigvaccineret, vil et fysisk coronapas blive sendt ud til ikke-digitale borgere, der allerede er færdigvaccinerede.

Desuden kan færdigvaccinerede borgere ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas. Det foregår ved at ringe til supporten på telefon nr. 4422 7774.

Den nye telefonbestillingsløsning er ikke forbeholdt ikke-digitale borgere, men giver mulighed for, at alle færdigvaccinerede kan få tilsendt et fysisk vaccinationspas, hvis de ønsker det. Myndighederne opfordrer dog fortsat til, at så mange som muligt bruger de digitale løsninger eller printer selv via sundhed.dk.

Fysisk dokumentation for test
Er man ikke vaccineret, vil det også være muligt at få et fysisk bevis for en negativ antigen-test. Det kan man bede om hos de private udbydere, og der vil fremadrettet blive stillet krav om, at leverandørerne tilbyder fysisk dokumentation, hvis man ønsker det. 

Klik her for at se en liste over de private udbydere

I forhold til PCR-test er dette endnu ikke muligt, men man arbejder på at finde en løsning på dette til de ikke-digitale borgere hurtigst muligt. Vi opfordrer til, at man følger med på coronasmitte.dk, som løbende opdateres af myndighederne. Klik her for at opdatere dig på coronasmitte.dk

Har du været smittet med COVID-19, kan det desuden dokumenteres med et positivt testsvar, som dog skal været foretaget senest inden for 2-12 uger.

Find her et kort over teststeder på coronasmitte.dk

Fuldmagtsløsning
Man kan desuden give fuldmagt til pårørende eller værger, som så kan finde coronapas og se testsvar digitalt, hvis man ønsker det. Den løsning kan man finde via sundhed.dk. Klik her for at logge på sundhed.dk

Find yderligere information på coronasmitte.dk