Søg
Billedet viser et valgsted-skilt med handicap-symbol og rød pil, der peger mod højre

Bliv klar til europaparlamentsvalg

Det kommende europaparlamentsvalg handler også om handicappolitik. Der er god grund til at arbejde for at sætte handicappolitik på den europæiske dagsorden. EU kan nemlig være en stor og vigtig del af løsningen på en lang række udfordringer for mennesker med handicap.

Handicappolitik på dagsordenen i Europaparlamentet

Sådan kan I sætte fokus på handicap i EP-valgkampen 

Den 9. juni skal vi i stemmeboksen til Europaparlamentsvalget. Og selvom de færreste måske ved det, er der faktisk rigtig mange handicappolitiske dagsordener, der bliver drøftet og besluttet på europæisk plan. 

Hvis I i jeres DH-afdeling gerne vil sætte fokus på handicapområdet i de næste måneders valgkamp, foreslår vi det her: 

  • Deltag I et eller flere af de politiske valgarrangementer, som afholdes i jeres lokalområde
  • Stil kandidaterne et eller flere af de 3 spørgsmål her for at vise, at handicappolitikken er vigtig – og at der er al mulig god grund til at de arbejder med det fremadrettet. 
  • Tag evt. fat i dem efter debatten og tilbyd dem, at vi i DH gerne sender dem mere information, hvis de har interesse i det. 

Tre gode spørgsmål, der sætter handicap på dagsordenen hos jeres lokale EP-kandidat

Spørgsmål om handicap til EP-kandidaterne
 

Spørgsmål 1: Hvordan vil du arbejde for at sikre bedre muligheder for mennesker med handicap, hvis du bliver valgt til Europa-Parlamentet? 

Vil du fx arbejde for at EU også fremover sikrer god tilgængelighed for mennesker med handicap i EU eller vil du arbejde for at det er nemt for mennesker med handicap at rejse på tværs af EU? Og hvis du allerede er valgt – hvordan har du arbejdet for med handicapområdet i din tid i Europaparlamentet?

Spørgsmål 2: Handicappolitik handler om at skabe lige muligheder for mennesker. Hvordan ser du at EU kan hjælpe med det?

Vi synes fx at EU's indsats for at sikre digital tilgængelighed via tilgængelighedsdirektivet er et godt eksempel på hvordan EU kan gøre en forskel. Kunne noget som det tænkes endnu bredere fremover? Eller kan vi i fremtiden finde på endnu flere initiativer som det kommende europæiske handicapkort for at være med til at sikre bedre og mere ensartede rettigheder for mennesker med handicap på tværs af EU?

Spørgsmål 3:  Hvis du bliver valgt, hvad vil du så konkret gøre for at sidde med om bordet der hvor der snakkes om handicappolitik i EU og hvordan vil du få viden om det?

Kunne det fx være ved at du aktivt vil arbejde for at komme med i nogen af de udvalg, som arbejder med handicapområdet? Og kunne det være ved at have en dialog med sådan nogen organisationer som os i DH, så vi kan bidrage med viden og oplevelser fra hverdagen herhjemme til dit arbejde i EU?