Nyhed

Nyt partnerskab om tillid og retssikkerhed

Social- og ældreminister Astrid Krag, Danske Handicaporganisationer, KL og Dansk Socialrådgiverforening etablerer et nyt partnerskab, som skal arbejde med konkrete forslag til, hvordan vi kan sikre tilliden, retssikkerheden og trygheden for mennesker med handicap.

Billedet viser en DH-grafik med teksten "Mennesket skal i teksten" og med Maise, Karl Vilhelm, Charlotte eller John Allan ved siden af hinanden i halvfigur.

 

Mange mennesker med handicap og deres pårørende oplever, at sagsbehandlingen ikke fungerer godt nok, og at det er svært at få den rigtige hjælp. Social- og ældreminister Astrid Krag etablerer derfor sammen med Danske Handicaporganisationer, Kommunernes Landsforening og Dansk Socialrådgiverforening et Partnerskab om tillid og retssikkerhed på handicapområdet.

”DH er glade for invitationen til et partnerskab om tillid og retssikkerhed og ser det som et udtryk for, at alle parter er enige om, at der er store problemer. DH ønsker at tage et ansvar for, at der konkret arbejdes på løsninger, der kan sikre, at mennesker med handicap får den rette afgørelse om hjælp første gang.”
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

Formålet er at drøfte konkrete løsninger, der kan genskabe tilliden og retssikkerheden, så mennesker med handicap kan opleve større tryghed og forudsigelighed, når de modtager hjælp fra det offentlige. 

Menneskets perspektiv er vores perspektiv. Og hvis mennesket skal i centrum for et system, er der nødt til at være stemmer ved bordet, der repræsenterer os med handicap.
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer

På den korte bane tror DH på, at partnerskabet kan være en mulighed for at blive enige om nogle konkrete løsninger – fx om styrket faglighed i visitationen og sagsloft

På den længere bane bør evalueringen af det specialiserede socialområde medføre en finansieringsreform, etablering af vidensmiljøer og styrket visitation.

Du kan læse mere i Socialministeriets pressemeddelelse her: Nyt partnerskab skal genskabe tilliden og styrke retssikkerheden på handicapområdet (sm.dk) 

Du kan læse mere om partnerskabet ved at downloade forståelsespapiret via link i højre side.