Nyhed

Ny analyse: 43.000 med handicap står klar til at arbejde

Der mangler arbejdskraft på mange danske arbejdspladser. En ny DH-analyse viser, at flere tusinde mennesker med handicap er klar til at tage et job inden for 14 dage.

Silke står smilende på et lager og står ved en palleløfter

Ca. 43.000 mennesker med handicap står klar til at trække i arbejdstøjet. Det viser nye beregninger fra DH, der er lavet på baggrund af tal fra VIVE.

Private virksomheder og offentlige arbejdsgivere har de seneste år fortalt om, at de har svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft. 

At så mange mennesker med handicap fortsat er uden for arbejdsmarkedet, selvom de er klar til at tage et job, viser, at der er behov for at fjerne nogle barrierer i vores beskæftigelsessystem og på arbejdspladserne. Nogle af de væsentlige udfordringer er blandt andet fordomme, vanetænkning og ikke mindst manglende viden om at have en medarbejder med et handicap.

Problemet med den manglende arbejdskraft bør være en oplagt mulighed til, at virksomheder og arbejdsgivere begynder at få øjnene op for det store potentiale og den dedikerede arbejdskraft, der befinder sig hos de her mennesker, lyder det fra Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

"Der er stadig alt for mange steder, hvor forestillingen om, hvordan et job og en arbejdsdag bør være, er alt for fastlåst. Det vil være en stor gevinst for alle, hvis jobbene og arbejdstiden tilpasses til dem, der udfører arbejdet i stedet for omvendt, som det er i dag. Hvis man dropper vanetænkningen og ser muligheder i stedet for begrænsningerne i en arbejdsplads med diversitet, vil der være meget at hente for alle."

For at hjælpe arbejdsmarkedets parter i gang med en ny tankegang, så de kan få gavn af de mange ressourcer blandt mennesker med handicap, kommer DH nu med et nyt beskæftigelsesudspil. 

Du kan læse udspillet "Danmark har brug for vores hænder" via dette link.

 

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88
Michael Steward Fogh i Handicaporganisationernes Hus

Michael Stewart Fogh

Pressekonsulent
92 82 38 09