Søg
Nyhed

Nyt DH-udspil om unge uden job og uddannelse

Mindst 40 procent af de unge uden uddannelse og job har et handicap. DH præsenterer 19 forslag til at få flere unge med handicap til at gennemføre en uddannelse og komme i arbejde.

Her ses Sofie, der sidder på en bænk i en park

I Danmark er der mere end 40.000 unge i alderen 15-24 år, der hverken er i beskæftigelse eller under uddannelse. Mindst 40 procent har et handicap.

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at mindst 40 procent af de unge uden job og uddannelse i Danmark har et eller flere handicap. Det svarer til mere end 18.000 unge med handicap.

DH præsenterer derfor 19 forslag til at få flere unge med handicap til at gennemføre en uddannelse og komme i arbejde. Forslagene bygger på viden fra handicaporganisationerne samt unge og andre aktører med viden om problematikken.

Læs hele udspillet her

Forslagene er opdelt inden for tre kategorier: ændringer i uddannelsessystemet, støtte og hjælp uden for uddannelsessystemet samt til sidst anbefalinger, der ikke kræver lovændringer.

Du kan også læse mere om handicapvinklen i de unge uden job og uddannelse samt finde tidligere undersøgelser på DH's temaside om de unge uden job og uddannelse.

Temaside om unge uden job og uddannelse

Kontakt

Karen Il Wol Knudsen

Karen Il Wol Knudsen

Chefkonsulent på uddannelsesområdet
51 32 86 88