Søg
Nyhed

DH og FH præsenterer 10 forslag til at få flere med handicap i job

Danmark mangler arbejdskraft, men mange mennesker med handicap har svært ved at få job. Fagbevægelsens Hovedorganisation og DH præsenterer udspil til at få flere med handicap i job.

En kvinde laver mad i et storkøkken

Der er mangel på arbejdskraft i Danmark. Samtidig har mange mennesker med handicap svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende, at en ny beskæftigelsesindsats bliver indrettet, så ledige med handicap får en hurtig og målrettet indsats, der kan hjælpe dem i job eller uddannelse.

DH og FH præsenterer derfor 10 forslag, der kan gøre en positiv forskel for ledige med handicap.

Fokus på fleksjob

Nogle af forslagene i jobudspillet handler om fleksjobområdet. En ny DH-analyse af fleksjobområdet viser, at der er betydelige kommunale forskelle i fleksjobledigheden. Det indikerer, at det er muligt at gøre det bedre på tværs af landet.

Derfor foreslår DH og FH blandet, at der afsættes en pulje til opsøgende virksomhedskontakt med henblik på ansættelse af ledige fleksjobbere eller andre med handicap.

Derudover skal ledige fleksjobbere have ret til en personlig jobformidler med særlig viden om handicap, fleksjob og det lokale arbejdsmarked. Jobformidleren skal hjælpe med at finde job til ledige fleksjobbere.

DH og FH opfordrer også beskæftigelsesministeren til at sætte et ministermål om nedbringelse af ledigheden for personer visiteret til fleksjob.

Fremtidens system

Regeringen har sagt, at den ønsker at ”tænke beskæftigelsesindsatsen forfra” og har nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med sit udspil til sommer. Det byder DH og FH meget velkommen.

For et stort problem i det nuværende beskæftigelsessystem er, at unødigt bureaukrati og manglende muligheder for støtte er med til at bremse ledige med et handicap i at få et job.

Derfor er det tiltrængt med en ny beskæftigelsesindsats, som både de ledige – med eller uden handicap - og samfundsøkonomien får gavn af.

Du kan downloade hele udspillet her:

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88