Søg
Nyhed

Nye tal viser, at flere tusinde mennesker med handicap er klar til at arbejde

Danske arbejdspladser skriger på ledige hænder, mens mange tusinde mennesker med handicap står klar til at hoppe i arbejdstøjet.

Kvinde iført briller og sort kjole arbejder på et lager. Hun pakker kasser med varer. Hun kigger direkte ind i kameraet mens hun putter en flaske champagne ned i en af papkasserne, der står foran hende

Omkring 49.000 mennesker med handicap står klar til at tage et arbejde inden for de næste to uger.

Det viser nye beregninger fra Danske Handicaporganisationer, der er lavet på baggrund af tal fra en VIVE-rapport omkring mennesker med handicap og beskæftigelse.

Det er til trods for, at der lige nu tales om manglende arbejdskraft og flere generelt kommer i arbejde. 

Når mange mennesker med handicap fortsat står uden for arbejdsmarkedet, så kan det blandt andet skyldes fordomme og manglende viden om handicap, mener formand Thorkild Olesen

Han ser derfor opsvinget på arbejdsmarkedet som en oplagt mulighed for virksomhederne til at få se potentiaet i at ansætte mennesker der måske er døve, har autisme, en hjerneskade eller gigt - og få nogle meget dedikerede medarbejdere.

"Der er et kæmpe potentiale i mennesker med handicap, der står klar med ledige hænder. Det er et livsvilkår for mange forældre, at de fx henter klokken 15.30 i institutionen eller holder barsel. Det er også et livsvilkår for mange mennesker, at de lever med et handicap. Men det ser vi alligevel blive løst for mange på arbejdspladserne, så det kan selvfølgelig også løses for endnu flere." 

De 49.000 dækker både over personer, der kan arbejde fuldtid og deltid. Uddannede og ufaglærte. Ordinær beskæftigelse og fleksjob. 

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88