Søg
Nyhed

Ny undersøgelse: Mange mennesker med handicap har problemer med tog

Otte ud af ti med handicap svarer i ny rundspørge, at det er svært eller umuligt at rejse med tog. Der er brug for at ensrette perronhøjderne, så alle togstationer og tog bliver tilgængelige.

Thorkild Olesen stiger af et tog

Det er både mennesker med psykiske handicap, kognitive handicap, sensoriske handicap og fysiske handicap, der har besvaret spørgeskemaet.

Mennesker med handicap vil også gerne benytte sig af toget. Men en ny DH-rundspørge viser, at mange mennesker med handicap har svært ved at rejse med tog.

Vi lever ikke længere i middelalderen – alle skal kunne komme rundt i samfundet.
Thorkild Olesen, DH-formand

For 81 procent er det enten svært eller helt umuligt at tage toget. Mange svarer, at det har alvorlige konsekvenser for deres liv. Det rammer både arbejdsliv, det sociale liv og fritidslivet, at de må fravælge toget og andre kollektive transportformer på grund af utilgængelighed. 

Formand for Danske Handicaporganisationer (DH), Thorkild Olesen, udtaler:

"Vi lever ikke længere i middelalderen – alle skal kunne komme rundt i samfundet. Der er brug for at ensrette perronhøjderne, så alle togstationer og tog bliver tilgængelige."

I DH arbejder vi for, at der kommer en langsigtet plan for at gøre tog og stationer mere tilgængelige. Det skal indarbejdes i politiske aftaler på området, og når perroner alligevel fornyes eller renoveres. 

Omtale i BT

Undersøgelsen er omtalt i BT, hvor Manja med muskelsvind fortæller, at hun bliver mere isoleret og har sværere ved at besøge venner og familier, fordi hun har problemer med at rejse med tog.

Du kan læse hele artiklen her i BT.

566 mennesker har gennemført rundspørgen, der spurgte ind til deres oplevelser med kollektiv transport - heriblandt togrejsen. Her finder du DH's notat om mennesker med handicaps oplevelser med tog:

 

Kontakt

Monica Løland

Monica Løland

Chefkonsulent på transport og digital tilgængelighed
40 14 05 24