Søg
Nyhed

Ny medieaftale tilgodeser flere mennesker med handicap

Lørdag kom den nye medieaftale, og DH er meget tilfredse med, at der er et konkret afsnit om tilgængelighed for mennesker med handicap.

To kvinder taler tegnsprog sammen

Der er gode handicapaftryk i medieaftalen. 

Fx får flere mennesker med handicap mulighed for at følge med hos TV2-regionerne, der skal forbedre tekstningen. TV2 skal tilbyde synstolkning af nye serier og dokumentarprogrammer. Og så bliver der skruet op for vejledningen af tv-udbydere om tilgængelighed.

Til aftalen udtaler formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen:

Dejligt, at der er fokus på tilgængelighed for mennesker med handicap i den nye medieaftale. Vi sender en tak til ministeren og ordførerne for at åbne fællesskabet op for flere. Nu bliver det spændende at være med implementeringen af den, når der skal laves public-service aftale med TV2 og DR, og når vejledningsindsatsen skal styrkes.
Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer
Hvad indeholder afsnittet om tilgængelighed i medieaftalen?
  • TV 2 og TV 2-regionerne skal løbende have fokus på at sikre tilgængelighed for personer med et handicap. 
  • TV2 skal styrke arbejdet med at tilbyde synstolkning af nyproduceret dansk dramatik og et udvalg af egenproducerede programmer, herunder dokumentarprogrammer om samfundsmæssige forhold.
  • TV2-regionerne skal styrke arbejdet med automatiseret tekstning. 
  • Der skal endvidere ske en styrket vejlednings- og informationsindsats omkring tilgængelighedsinitiativer for tv-udbydere. Indsatsen forankres i regi af Radio- og tv-nævnet med Danske Handicaporganisationer som vidensaktør.
  • DR skal fortsat prioritere arbejdet med tilgængelighed.

Du kan læse hele medieaftalen her (åbner i nyt vindue)

Kontakt

Monica Løland

Monica Løland

Chefkonsulent på transport og digital tilgængelighed
40 14 05 24