Søg
Nyhed

Ny rapport er nedslående læsning

Livsvilkårene for personer med handicap er kun blevet dårligere de seneste år. Det er konklusionen på en ny rapport som VIVE er kommet med.

Større risiko for at blive udsat for vold. Mere diskrimination og ensomhed. Flere barrierer på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet. Langt dårligere livskvalitet.

Det er nogle af konklusionerne over mennesker med handicaps liv, viser en nyudgivet rapport fra VIVE, som har undersøgt levevilkårene for mennesker med handicap.

Blandt andet fastslår rapporten, at 33 procent af personer med større psykisk handicap og 20 procent med større fysisk handicap er utilfredse med deres liv. For personer uden handicap er det tal 4 procent. 

Også når det kommer til økonomi er der store uligheder. 36 procent med større fysisk handicap og 46 procent med større psykisk handicap oplever, at dårlig økonomi forhindrer dem i at leve et almindeligt liv. 

De samlede resultater i rapporten bør få alle alarmklokker til at ringe.

I en artikel i Kristeligt Dagblad kommenterer formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen på den nye rapport. 

Her kommer han bla. også med en kraftig opfordring til at handicapområdet startes forfra. 

Og at man i den kommende finanslov bør tage de første skridt mod at få gjort noget ved problematikken.

 

Du kan læse artiklen her (artiklen er bag betalingsmur)

Du kan læse VIVE's rapport "Mennesker med handicap - Hverdagsliv og levevilkår 2020" her