Søg
Pressemeddelelse

Ny analyse: Store kommunale forskelle på fleksjobområdet

Der er store forskelle på, hvor gode kommunerne er til at få fleksjobbere i arbejde, viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Danmarkskort med illustration af antal ledige fleksjobbere

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Handicapformand: Kommuner bør have større fokus på fleksjob

Der er store forskelle på, hvor gode kommunerne er til at få fleksjobbere i arbejde, viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Lige nu er ledigheden blandt fleksjobbere på hele 17 procent. Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mange mennesker med handicap kan og vil bidrage på arbejdsmarkedet. Fleksjob er en god vej til arbejdsmarkedet, når man har nedsat arbejdsevne og handicap. DA’s undersøgelse viser, at der er store kommunale forskelle på fleksjobområdet. Nogle jobcentre må prioritere fleksjobindsatsen højere. Vi anbefaler, at ledige fleksjobbere tilknyttes en personlig jobformidler, som giver en målrettet hjælp til at finde et job.”

Fakta: Handicap og beskæftigelse

  • I 2016 var lidt mere end hver anden dansker med handicap i job. Til sammenligning var 8 ud af 10 danskere uden handicap i job i 2016. (SFI, 2016: ”Handicap, beskæftigelse og uddannelse”)
  • Mennesker med handicap er ofte i fleksjob. Det kan være den 52-årige civiløkonom, der efter mange år på normale arbejdsvilkår har søgt et fleksjob, da den medfødte cerebral parese (spastisk lammelse) påvirker kroppen mere og mere. Eller den 48-årige butiksassistent som på grund af sin fremskredne sclerose er gået ned i timer i en fleksjobstilling i et supermarked.

Du kan se de forskellige kommuners andel af ledige fleksjobbere ved at trykke her: Skal du have fleksjob, er det ikke ligegyldigt, hvor du bor