Søg
Nyhed

Ny analyse: 1.700 står klar til at hjælpe i pressede børnehaver, skoler og sygehuse

Vi mangler personale til at løfte velfærden i Danmark. En ny analyse viser, at en stor gruppe ledige personer visiteret til fleksjob har en relevant uddannelse og er klar til at trække i arbejdstøjet. DH opfordrer til, at arbejdsgivere tænker i mere fleksible stillinger.

Ung Silke står på et lager og smiler

Vi hører ofte, at Danmark mangler lærere, pædagoger, SOSU'er og sygeplejersker, fordi for få uddanner sig i den retning. Samtidig har en stor del af de personer visiteret til fleksjob og med netop de færdigheder svært ved at finde arbejde.

En ny analyse udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) for Danske Handicaporganisationer viser, at hele 14 procent af de ledige fleksjobbere i 2022 var uddannet inden for en af de fire største velfærdsuddannelser.

Det svarer til 1.700 mennesker, der enten er SOSU, sygeplejerske, folkeskolelærer eller pædagog. Kompetencer, samfundet tørster efter.

Analysen fra AE viser også, at uddannelsesniveauet blandt de ledige, der er visiteret til fleksjob i 2022 er fordelt således: 45 procent er ufaglærte, 35 procent har en erhvervsfaglig uddannelse og 19 procent har en videregående uddannelse.

Dermed havde ca. 55 procent af de ledige i 2022 en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse.

DH mener, at de tusindevis af mennesker kan bidrage til velfærden. De skal i job, også selvom de ikke kan arbejde fuld tid.

Du kan læse AE's rapport her (åbner i nyt vindue)

 

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88
Nadia står i handicaporganisationernes Hus. Smiler, har langt mellemblondt hår i hestehale og sort kortærmet bluse.

Nadja Hedegaard Andersen

Chefanalytiker på data, analyser og tilgængelighed til det byggede miljø
21 67 22 89