Søg
Nyhed, Pressemeddelelse

Ny aftale vil skabe hårdt tiltrængt ro i særligt coronaudsatte hjem

Lørdag har regeringen og folketingets partier præsenteret en aftale, der skal skabe ro omkring mennesker, som er særligt sårbare over for coronasmitte. DH roser aftalen.

DH logo

Når den endelige målgruppe fastlægges, er det vigtigt, at ordningen også gælder for de, der har nære pårørende i særlig risiko, lyder det fra DH-formand Thorkild Olesen.

DH: Ny aftale vil skabe hårdt tiltrængt ro i særligt coronaudsatte hjem

Ifølge aftalen skal regeringen udarbejde et forslag til, hvordan der findes en løsning for mennesker, der har vanskeligt ved at møde fysisk på arbejde, fordi de af helbredsmæssige årsager er i en særlig risikogruppe for coronasmitte.  Det kan være personer, hvor smitte med coronavirus betyder livsfare eller risiko for svært tab af funktionsevne.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

Det er en rigtig god aftale, som regeringen og partierne har indgået. I handicaporganisationerne har vi set forfærdelige eksempler på mennesker, der må vælge mellem at miste løn ved at forblive i isolation eller tage på arbejde med fare for at blive smittet. Det er et meget svært valg i familier, hvor smitte med corona vil være meget alvorligt.  

Aftalen indebærer, at det skal undersøges, om der inden for en reserve på 200 mio. kr. kan findes en løsning for personer i denne gruppe. Sundhedsstyrelsen har allerede i gangsat et arbejde med at definere den afgrænsede gruppe, der er i særlig risiko.

Thorkild Olesen udtaler:

Når den endelige målgruppe fastlægges, er det vigtigt, at ordningen også gælder for de, der har nære pårørende i særlig risiko. For man skal ikke risikere at tage smitte med hjem, hvis man har en søn, datter eller partner, der på grund af fx cystisk fibrose er i særlig risiko.”

Du kan finde aftaleteksten her.