Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Nu starter arbejdet med skabe bedre vilkår for børn med udviklingshandicap i Ghana

Billedreportage: I denne uge har en delegation været i Ghana for at starte det fælles projekt 'Alle børn fortjener en ven' som Lev, Spejderhjælpen og DH står bag.

Delegationen bestod af Hanne Friis Kaas fra Spejderhjælpen og formand Anni Sørensen og udviklingskonsulent Sune Barker fra Lev. Du kan læse om deres oplevelser og se billederne herunder.

Tirsdag: indledende møder

Dagen blev brugt på møder i hovedstaden Accra. Delegationen mødtes med sekretariatet og bestyrelsen i Inclusion Ghana, der er Levs søsterorganisation og den primære ghanesiske partner i projektet. Der blev også holdt møder med spejdernes øverste ledere og de øvrige handicaporganisationer i Ghana, herunder DH’s partner GFD.

Fire billeder sat sammen fra møde mellem Landsforeningen LEV, Spejderhjælpen og Inclusion Ghana

Onsdag: ude i felten

Onsdag var delegationen i byen Cape Coast, hvor de besøgte en specialskole og fik indblik i at være en ung studerende person med udviklingshandicap. På specialskolen var der mange børn i dårlige fysiske rammer og få ansatte, men dog med meget energi og håb. Der var også besøg hos en række familier, som alle har et barn med udviklingshandicap. Hjemmebesøgene gjorde stort indtryk, fordi levestandarden er lav og mulighederne er meget få. Heldigvis vil projektet sikre bedre inklusion for netop denne målgruppe.

Vi havde et dejligt besøg på skolen 'Aboom School for Special Needs'. Skønne børn og engagerede lærere! Men alt for lille kapacitet til det store behov for undervisning af børn i området med udviklingshandicap.
Hanne Friis Kaas, Spejderhjælpens bestyrelse
Fire billeder sat sammen fra besøg på specialskole i Ghana og hos familier til børn med udviklingshandicap
Vi besøgte to unge mænd, som havde gået i skole men hvor mødrene ikke kunne betale for den nødvendige taxa for at komme i skole - det var hjerteskærende og helt forfærdeligt at se, hvor umulig en livssituation børn og familierne var i. Jeg græd .... Her er virkelig brug for forandring!
Anni Sørensen, formand Lev

Torsdag: projektets kick-off

Projektets formelle start fandt sted torsdag i byen Obuasi med spejdere, GFD, forskellige samarbejdspartnere og selvfølgelig en masse personer med udviklingshandicap. Det blev fejret med dans, sang og brandtaler på ægte spejdermanér.

Som dansk spejder er det fantastisk stærkt at møde spejdere med samme værdier som en selv ude i verden. Samarbejdet med de ghanesiske spejdere om aktivitet og venskaber mellem spejdere og børn med udviklingshandicap kan kun blive godt!
Hanne Friis Kaas, Spejderhjælpens bestyrelse
Fire billeder sat sammen fra officiel lancering af projektet "Alle børn fortjener en ven" i Ghana
Jeg har kæmpe store forventninger til, at spejderne i Ghana bliver centrale aktører for vores målgruppe i kampen for bedre livsbetingelser. Dette samarbejde, hvor Inclusion Ghana og de mange spejdere sammen formår at inkludere vores børn og unge i spejdernes fællesskaber, har så meget potentiale.
Anni Sørensen, formand Lev
En dreng med udviklingshæmning klapper og smiler med ghanesiske spejdere i baggrunden

Spejderhjælpen, Danske Handicaporganisationer og Lev er gået sammen om et projekt, der skal skabe bedre vilkår for børn med handicap i Ghana.