Pressemeddelelse

Handicapformand: Spændende V-forslag om ny domstol

Venstre foreslår en ny forvaltningsdomstol for at styrke retssikkerheden på social- og beskæftigelsesområdet.

Thorkild Olesen står foran en række flag og bannere i New York

PRESSEMEDDELELSE FRA DANSKE HANDICAPORGANISATIONER (DH)

Handicapformand: Spændende V-forslag om ny domstol

Venstre foreslår at indføre en ny forvaltningsdomstol for at styrke borgernes retssikkerhed indenfor social- og beskæftigelsesområdet.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mennesker med handicap skal behandles ordentligt. I dag halter retssikkerheden, og tilliden mellem borger og system er for lav. Venstre skal have ros for at tage problemet seriøst”.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Vi har brug for en bred indsats for at forbedre mødet mellem den enkelte borger og det offentlige system. Forslaget om en ny forvaltningsdomstol er spændende og kan give bedre klagemuligheder. Især, hvis borgerne får mulighed for juridisk assistance”.

Mistillid til det offentlige system

Mennesker med handicap har mindre tillid til, at kommunen yder den hjælp, man har ret til, sammenlignet med mennesker uden handicap. Blandt personer med større psykiske handicap oplever 29,6 pct., at de ”slet ikke” har tillid til, at kommunen yder den hjælp, som den enkelte har ret til, mod 13,5 pct. blandt personer uden handicap. 

Kilde: VIVE 2017

Dårlig behandling

En undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder viser, at hver femte, der søger om social støtte fra kommunen føler sig dårligt behandlet. 

Læs mere om undersøgelsen her