Søg
Nyhed, Pressemeddelelse

DH roser aftale: Fjerner urimeligt dilemma for mennesker i særlig risikogruppe

Regeringen og Folketingets partier er kommet med en hjælpende hånd til nogle mennesker i den særlige risikogruppe og deres arbejdspladser. DH glæder sig over, at mennesker og nære pårørende ikke længere skal vælge mellem deres job og helbred.

DH logo

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Regeringen og Folketingets partier er netop kommet med en hjælpende hånd til nogle mennesker i den særlige risikogruppe og deres arbejdspladser.

DH glæder sig over, at mennesker og nære pårørende ikke længere skal vælge mellem deres job og helbred.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Arbejdspladser og ansatte kæmper bravt for at finde løsninger, så ansatte i den særlige risikogruppe undgår at blive udsat for livsfarlig smitte på jobbet. Nu hjælper regeringen og Folketingets partier, så ingen skal træffe et urimeligt valg om enten deres job eller helbred. Stor ros til beskæftigelsesministeren og partierne for at lytte til vores ønske om også at hjælpe pårørende, der frygter at bringe smitte med hjem til ægtefæller, kærester og børn.”

DH har foreslået, at løsningen skulle være lønkompensation til arbejdsgiverne. DH støtter op om partiernes valg af en sygedagpengeløsning i stedet, hvis det betyder hurtigere hjælp til de berørte. DH følger tæt med i, at modellen ikke resulterer i fyringer af disse mennesker.

 

Fakta: Det indeholder aftalen

  • Mennesker i risikogruppen og pårørende i husstand med personer i den særlige risikogruppe er omfattet af reglerne om sygedagpengerefusion, hvis det ikke er muligt med hjemmearbejde eller at indrette arbejdspladsen og ændre arbejdsopgaver, så arbejdet ikke er smitterisikofyldt.
  • Ordningen tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens liste over sygdomme og tilstande, der kan medføre en øget risiko for et langstrakt eller alvorligt sygdomsforløb ved smitte af COVID-19 samt Sundhedsstyrelsens anbefalinger for pårørende til personer i risikogruppen.
  • Det er den enkeltes læge, der konkret skal vurdere, om medarbejderen er i risikogruppen eller er pårørende til en person i risikogruppen.
  • Der er afsat 200 millioner kroner til ordningen. Loven vil blive hastebehandlet og gælde fra lovens ikrafttræden til og med den 31. august 2020

Du kan finde aftalen her.

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88