Søg
Nyhed

DH: Danmark mangler arbejdskraft, imens 49.000 med handicap er klar til et job

Flere organisationer kritiserer dette års finanslov for ikke at tage højde for at løse manglen på arbejdskraft. Det undrer DH-formand Thorkild Olesen sig over, da han kender til én stor gruppe mennesker med uudnyttet potentiale.

Tre personer arbejder sammen i et stort køkken

Nye DH-beregninger på baggrund af tal fra VIVE viser, at 49.000 ledige med handicap er klar til at tage et arbejde inden for 14 dage. 

Alligevel kritiserer flere organisationer såsom DI og CEPOS, at finansloven ikke adresserer manglen på arbejdskraft.

DH-formand Thorkild Olesen er derfor ude i Altinget og opfordre til, at man ansætter nogle af de mange ledige med handicap.

Det er et livsvilkår at have et handicap på samme måde, som det er et livsvilkår at skulle hente børn i børnehaven klokken 15:30, være gravid eller at skulle på skoleophold som lærling i en virksomhed.
Thorkild Olesen i Altinget

Men der er nogle klare barrierer, som samtidig skal løses, mener både arbejdsmarkedsforsker Thomas Bredgaard og dansk erhvervsliv. For undersøgelser viser, at arbejdsgivere er tilbageholdende med at ansætte personer med handicap.

Og samtidig savner virksomhederne viden og simplere regler. Den administrative byrde gør det svært for arbejdsgivere at overskue processen, der er forbundet med at ansætte mennesker med handicap. De foreslår, at alt forudgående papirarbejde fx udføres af kommunen og jobcentrene allerede inden ansættelsen af en person med handicap.

Thorkild Olesen peger på, at vi alle har forskellige livsvilkår. Fx skal nogle forældre hente børn tidligt, andre er gravide og nogle har fået tillidshverv. Og så har nogle mennesker et handicap. 

Men de vilkår kan man løse på arbejdspladserne. 

Du kan læse artiklen her (artiklen er bag betalingsmur)

Du finder VIVE's undersøgelse her

Kontakt

Karen Knudsen i Handicaporganisationernes Hus

Karen Il Wol Knudsen

Chefkonsulent på uddannelsesområdet
51 32 86 88