Søg
Debatindlæg, Nyhed

DH og borgmester: Regler spænder ben for at få flere i job

Forskellige regler på handicapområdet kan være en barriere i forhold til at få flere mennesker med med handicap job. Der skal ryddes op i reglerne og bureaukratiet, lyder det fra DH og beskæftigelsesborgmesteren i København i dette debatindlæg.

Portræt af Jens-Kristian-Lütken til venstre og Thorkild Olesen til højre

Der er mange barrierer for at få mennesker med handicap ind på arbejdsmarkedet. Én af dem er uhensigtsmæssige regler, der skal følges.

I et debatindlæg i Politiken fremhæver Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken og DH-formand Thorkild Olesen to eksempler, hvor regler og bureaukrati spænder ben for mennesker med handicap. 

Er du for eksempel nyuddannet og har et handicap, kan du beholde dine hjælpemidler fra uddannelsen i tre måneder. Men får du arbejde, skal hjælpemidlerne afleveres, og du skal søge jobcenteret om nye hjælpemidler.

Og har du behov for hjælpemidler i dit arbejde opstår også et paradoks. Som reglerne er i dag, sker bevillingen af hjælpemidler eller personlig assistance først, når personen lander et job. 

Det kalder på en ændring af reglerne på handicapområdet for at fjerne barriererne for mennesker med handicap og sikre en mere inkluderende fremtid, lyder det fra borgmesteren og DH-formanden.

Læs hele debatindlægget her (artiklen er bag betalingsmur)

 

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88