Søg
Debatindlæg, Nyhed

Danske Handicaporganisationer med flere: Arbejdsmarkedet overser kompetente ansøgere som Karina

I et debatindlæg i Jyllands-Posten peger flere organisationer på fleksjobbere som en oplagt ressource til at styrke velfærden.

Fra venstre: Forbundssekretær for FOA Maria Melchiorsen, DH-formand Thorkild Olesen, Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen, Forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund Benny Andersen og Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen

Karina Thomsen er blot ét eksempel af mange på et problem i fleksjobverdenen. Hun er uddannet pædagog, er visiteret til fleksjob, men efter 20 ansøgninger er hun endnu ikke kommet i arbejde. Også på trods af at netop velfærdsfagene skriger på kompetent arbejdskraft.

Derfor opfordrer Danmarks Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd, Socialpædagogernes Landsforbund og Danske Handicaporganisationer landets arbejdsgivere til at tænke ude af boksen.

De hæfter sig ved, at flere arbejdspladser inden for velfærden giver afslag til personer visiteret til fleksjob. Alt sammen med begrundelser om, at det for eksempel er for besværligt at få vagtplaner til at gå op, når en ansat ikke kan arbejde fuld tid. 

Men de kompetente medarbejdere er der, og de står klar til at bidrage. 

Du kan læse hele debatindlægget i Jyllands-Posten her (bag betalingsmur)

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88