Søg
Nyhed

Danmark mangler arbejdskraft – ansæt os med handicap

DH har startet en kampagne, som sætter fokus på, at mange mennesker med handicap ufrivilligt står uden for arbejdsmarkedet, selvom de vil og kan tage et job.

Danmark mangler arbejdskraft - ansæt os med handicap. Står med hvid og gul skrift på en blå baggrund

Danske virksomheder oplever stor mangel på arbejdskraft. Samtidig står mange mennesker med handicap ufrivilligt uden for arbejdsmarkedet, selvom de er klar til at tage et job.

Derfor starter DH en ny kampagne på LinkedIn. Formålet er at gøre virksomheder og arbejdsgivere opmærksomme på, at de arbejdsomme hoveder og hænder er her - de sidder bare på nogle mennesker med et handicap.

Selvom en person har autisme, sclerose, sidder i kørestol eller er blind, kan og vil de bidrage til arbejdsmarkedet. Det kræver dog, at flere tror på dem og deres kvalifikationer.

Og det vil ikke kun være en stor gevinst for det enkelte menneske og arbejdspladsen at ansætte en person med handicap. En ny COWI-rapporter viser, at det vil have en enorm gevinst for vores samfund.

Kampagnen kan følges over de kommende dage hos os i DH – primært på LinkedIn. Her vil vi præsentere nogle af de mennesker med handicap, der står klar til at hoppe i arbejdstøjet. Og vi vil give tips til støttemuligheder, virksomheder og medarbejdere kan søge, samt steder at søge viden.

I kan se kampagnens første opslag ved at klikke her

Har du et handicap, og leder du aktivt efter et job?

Eller er du en virksomhed, der gerne vil ansætte et menneske med handicap?

Så kontakt os gerne kommunikationskonsulent Alberte Jannicke Lørup.
Kontaktoplysningerne står i højre side.