Nyhed

På Odense Værkstederne er medarbejderne med til skræddersy deres arbejdsdag

Thorkild Olesen har sammen med Børne-og socialminister Mai Mercado (K) besøgt Odense værkstederne. Her er medarbejderne med funktionsnedsættelse selv med til at skræddersy deres arbejdsdag.

To kvinder strikker mens Mai Mercado (C) kigger på

Med de rette muligheder kan flere med handicap være med. Også de, som ikke kan bestride et ordinært job.

Det erfarede Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen og Børne-og socialminister Mai Mercado (K), da de sammen besøgte Odense værkstederne den 28. januar.

Thorkild Olesen og Mai Mercado (K) går sammen

På Odense Værkstederne kan de næsten 400 medarbejdere med funktionsnedsættelse vælge mellem alt fra madlavning, lagerarbejde og skovhjælperarbejde til musik og medieproduktion.

De mange forskellige aktiviteter gør det lettere for medarbejderne at få en god arbejdsdag med aktiviteter, der passer til dem.

Det er så vigtigt, siger Thorkild Olesen:

”Det rigtig fine ved Odense Værkstederne er, at der er så mange forskellige ting at vælge imellem. Er du musikalsk, kan du spille i band, og er du til fysisk arbejde og frisk luft, kan du arbejde som gartner eller pedel. Det er så vigtigt, for mennesker med handicap har nøjagtig ligeså forskellige interesser og evner, som alle andre.” 

En oplagt minister blev sammen med DH's formand og Ældre- og Handicaprådmand for Odense Kommune, Søren Windell vist rundt i aktivitet og samværstilbuddet. De fik sig en god snak med værkstedernes medarbejdere.

Thorkild Olesen, Mai Mercado (C) og Søren Windell (C) står sammen

Medarbejderne er med til at skræddersy deres arbejdsdag

Rehabiliteringsleder Kristian Viskum fortalte i et oplæg, at medarbejderne selv er med til at skræddersy deres arbejdsdag. Både i forhold til, hvilken aktivitet, de har. Hvor lang arbejdsdagen skal være. Og hvornår på dagen, timerne skal ligge.

Kristian Viskum fortalte også, at Odense Værkstederne gør brug af en særlig samtale teknik, som kaldes for `Den motiverende samtale´. De bruger den for at sikre medbestemmelse for alle deres medarbejdere, uanset funktionsniveau, fortalte han.

Odense Værkstederne har stor succes med at inddrage deres medarbejdere i processen med at tilrettelægge deres egen arbejdsdag. Det vidner tallene om. Ud af 280 medarbejdere har kun to ønsket at flytte til en anden aktivitet.

Med de rette muligheder kan flere med handicap deltage, bidrage og være en del af fællesskabet. Det er Odense Værkstederne et rigtigt godt eksempel på.