Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Workshop skal øge kendskabet til FN’s Handicapkonvention i Ghana

En workshop i Accra skal styrke handicapbevægelsens kendskab til FN’s Handicapkonvention og give et solidt afsæt for deltagelse i FN’s eksamination af forhold for mennesker med handicap i landet.

En række repræsentanter fra forskellige handicaporganisationer i Ghana, samt den ghanesiske paraplyorganisation for handicapbevægelsen, Ghana Federation of Disability Organisations (GFD), var sidst i februar samlet i hovedstaden Accra.

Her deltog de i en workshop faciliteret af International Disability Alliance (IDA) med støtte fra DH. Deltagerne bliv undervist i en lang række områder inden for FN’s Handicapkonvention, Verdensmålene samt hvordan de kan gøre sig gældende i FN’s eksaminering af landets fremskridt inden for Handicapkonventionen.

Programchef i GFD, Kwame Mensah, håber, at workshoppen kan styrke GFD’s mulighed for at udarbejde en civilsamfundsrapport (også kaldet skyggerapport) i samarbejde med øvrige interessenter på handicapområdet. Civilsamfundsrapporten udarbejdes som et supplement til statens officielle statsrapport, der bliver udarbejdet af den ghanesiske regering. Civilsamfundsrapporten er et vigtigt redskab, fordi den kan sætte fokus på blinde vinkler eller udeladelser i den Ghanesiske regering’s rapport til FN’s handicapkomite. Og Kwame tror på, at workshoppen gør en forskel.

”Undervisningen har givet sekretariatet ny viden om, hvordan vi strategisk inddrager interessenter, og det input vi har fået fra vores medlemmer på workshoppen er en stor hjælp til at koordinere og færdiggøre arbejdet”, forklarer han.

Han påpeger desuden, at undervisningen har givet GFD flere værktøjer til at påvirke komiteens anbefalinger, der følger efter eksaminationen, og kvalificere det fremtidige samarbejde med både regeringen og GFD’s medlemsorganisationer.

Fem medarbejdere fra den ghanesiske handicapparaply arbejder rundt om et bord

Og Sirina Mahamadou, der deltager som GFD-repræsentant for regionen Bono Ahafo, er enig i undervisningens værdi for landets handicapbevægelse.

”Jeg er blevet opmærksom på forskelle imellem den ghanesiske lovgivning og FN’s Handicapkomité, og undervisningen gør desuden, at jeg nu kan hjælpe til med indsamlingen af data”, forklarer hun.

Foruden støtte fra DH, og undervisning af IDA, har andre interessenter som African Disability Alliance (AFD) bidraget med input til workshoppen, hvor 35 repræsentanter deltog.