Nyhed

TILBUD OM ET 3. STIK MOD CORONA

Udvalgte personer med et svært nedsat immunforsvar bliver nu tilbudt et tredje vaccinationsstik mod Covid19

Billedet viser en person, der får en indsprøjtning i skulderen.

Sundhedsstyrelsen har netop meldt ud, at en række personer med et svært nedsat immunforsvar bør tilbydes en revaccination mod Corona.

Ifølge de nye anbefalinger drejer det sig om personer, der har en sygdom, eller får behandling mod en sygdom, som rammer dele af immunforsvaret, og som derfor har en nedsat effekt af vaccinen. 

Ifølge Helene Probst, der er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, skyldes anbefalingen, at personer med et svækket immunforsvar ikke har helt så god beskyttelse fra vaccinerne:

"Langt de fleste personer med et nedsat immunforsvar forventes at være godt beskyttet mod et alvorligt forløb med covid-19, når de er færdigvaccinerede. Men personer med et svært nedsat immunforsvar har en meget nedsat eller manglende effekt af vaccinen. Derfor vil de nu blive tilbudt et tredje stik for at booste deres immunrespons og dermed beskytte dem mod et alvorligt forløb af covid-19, siger hun i pressemeddelelsen."

Den behandlende læge visiterer til det 3. vaccinationsstik.

Det er den behandlende læge, der visiterer.

Lægen visiterer ud fra den liste, som sundhedsstyrelsen har udarbejdet over personer med et svært nedsat immunforsvar, og som har en meget nedsat eller manglende effekt af vaccinen.

Klik her for at se de nye anbefalinger og retningslinjer fra Sunhedsstyrelsen 

Emne

Kontakt

Billede Jannie. Mellemblondt hår, delvist opsat. Smiler. blå skjorte.

Jannie Bruun Andersen

Chefkonsulent på sundhedsområdet
26 79 61 65