Søg
Nyhed

Solsikkesnoren er nu i alle de store danske lufthavne

Solsikkesnoren bliver nu indført i lufthavnene i Aarhus, Aalborg, Billund, Bornholm, Esbjerg og Midtjylland. Det glæder DH, at flypassagerer med usynlige handicap og skjulte diagnoser kan forvente ekstra forståelse og tålmodighed i alle de større danske lufthavne også.

Nøglesnor med solsikker

Det kan være hektisk for alle at skulle gennem lufthavnen. Men har man et usynligt handicap eller en skjult diagnose, kan udfordringen være ekstra stor. 

Her kan nøglesnoren, Solsikkesnoren, være en hjælp.

Solsikkesnoren kan personer med usynlige handicap bruge, hvis de har lyst til at vise medarbejderne i lufthavnen, at de har brug for ekstra assistance - mere tid, grundig forklaring, tålmodighed eller bare hjælp til nogle bestemte ting. 

Københavns lufthavn lancerede Solsikkesnoren den 1. januar 2020, og både passagerer og medarbejdere har taget meget positivt imod den.

Solsikkesnoren er et internationalt symbol og bliver brugt i flere internationale lufthavne. I England bliver den også brugt i stormagasiner og på større togstationer.

Lufthavnens medarbejdere bliver klædt på til opgaven 

Alle medarbejdere i lufthavnen får et kort introduktionsforløb til nøglesnoren.

I seks små film fortæller personer, der selv lever med usynlige handicap, om de oplevelser, dilemmaer og behov, de kan have på vej gennem lufthavnen.

Det giver lufthavnens medarbejdere en forståelse for, hvordan man bedst møder kunder, der lever med forskellige typer af usynlige handicap og skjulte diagnoser.