Nyhed

Opfordring til sundhedsministeren: Der skal findes en løsning nu på vederlagsfri fysioterapi

DH har sammen med Danske Patienter i dag sendt et fælles brev til sundhedsministeren, RTLN, KL og Danske Fysioterapeuter med en kraftig opfordring til at finde en løsning for patienter, der er henvist til vederlagsfri fysioterapi, og som lige nu ikke kan få deres behandling på grund af det loft, som er over ordningen.

En mand tegner en kurve over hjerterytme med et tegnet hjerte i midten

Patienterne står med et ekstraordinært behov for behandling på baggrund af COVID-nedlukningen i 2020 og dele af 2021. Men det økonomiske loft, som er besluttet i overenskomsten mellem fysioterapeuterne og RTLN er nu, flere måneder inden årets udgang allerede nået.

” Mange med handicap og alvorlig sygdom har allerede oplevet at få reduceret eller stoppet deres behandling og vi er meget bekymrede for, at hvis der ikke findes en løsning nu, så vil der ske en fuldstændig nedlukning for behandling i årets sidste måneder. Det vil have meget alvorlige konsekvenser, for en lang række patienter med for eksempel parkinson, sclerose og gigt som vil forværret deres helbred betydeligt” siger Thorkild Olesen, formand for DH.

Derfor har DH endnu engang opfordret de relevante parter til at sætte sig sammen om at finde en løsning.

Thorkild Olesen understreger ”Det er os underordnet om løsningen findes inden for rammerne af overenskomsten, om der laves en særaftale med kommunerne eller pengene findes i regeringens corona-krigskasse. Vi ved bare at et stop for behandling har meget store både menneskelige og samfundsmæssige omkostninger, som man ikke bare kan rette igen. Derfor skal der findes en løsning nu. Det kan ikke vente”

Læs her Danske Patienter og DH's brev til Magnus Heunicke, RTLN, KL og Danske Fysioterapeuter

 

 

Emne