Søg
Nyhed

Ny undersøgelse: Coronakrisen har haft store konsekvenser for mennesker med handicap

Selvom mennesker med handicap helt overordnet vurderer, at myndighederne har håndteret coronakrisen godt, har mange oplevet store udfordringer under krisen. Det viser en ny DH-undersøgelse om konsekvenserne af coronakrisen foretaget blandt mennesker med handicap og deres pårørende.

Billedet viser DH-Panelets logo og teksten "Der var ingen individuel vurdering, inden jeg fik ændret min støtte", sådan svarer 77 procent i ny DH-rundspørge

Coronakrisen har haft stor betydning for alle danskere. Især for mennesker i særlig risiko og deres pårørende har forårets epidemi ført til bekymring, ensomhed og forværret sundhedstilstand.

Mennesker i særlig risiko har i månedsvis været i selvisolation. Det har for mange ført til stor ensomhed, hvor kontakten til familie og venner har været yderst begrænset. Samtidig har mange oplevet, at deres sundhedstilstand er blevet forværret, fordi træning og genoptræning har været aflyst under krisen.

DH's nye undersøgelse viser blandt andet, at:

  • 87 procent oplever, at myndighederne samlet set har håndteret nedlukningen godt.
  • 77 procent oplever, at der ikke var en individuel vurdering bag ændringer i den støtte, de modtager.
  • 67 procent oplever, at aflyst træning og genoptræning har forværret deres helbred.
  • 38 procent oplever, at de har været ensomme og overladt til sig selv under coronakrisen.

Om undersøgelsen

I maj foretog analyseinstituttet Analyse Danmark undersøgelsen på vegne af DH. Undersøgelsen er gennemført blandt medlemmer af DH-Panelet, der består af mennesker med handicap og deres pårørende. Resultaterne baserer sig på svar fra 892 respondenter.

 

Hvis du også vil deltage i DH's undersøgelser, kan du tilmelde dig DH-Panelet her

Emne