Søg
Pressemeddelelse

International handicapdag: Børn med handicap mangler sociale fællesskaber

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Thorkild står og smiler ved trappen i Handicaporganisationernes Hus

Tirsdag den 3. december er FN’s internationale handicapdag.

I år sætter Danske Handicaporganisationer (DH) fokus på, at flere børn og unge med handicap skal med i fællesskaber. For selvom du har børnegigt, høretab, angst eller autisme, har du brug for at være en del af fællesskabet i din klasse og være sammen med venner efter skole.

En ny undersøgelse foretaget af DH blandt forældre til børn med handicap viser, at mange børn og unge med handicap ofte føler sig ensomme samt mangler sociale fællesskaber i skolen og fritiden.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Ingen børn bør være ensomme og udelukket fra fællesskaberne. Børn og unge med handicap har også brug for at være med i frikvarteret, have legeaftaler efter skole og deltage på udflugter og lejrskole. Det giver livskvalitet, når man føler sig som en del af fællesskabet og har venner at snakke med. Vi skal have alle med i fællesskabet.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Forestil dig at være forælder og se dit barn vokse op uden gode fællesskaber i fritiden og på skolen. Vi skal derfor sætte alle sejl ind, for det bør ingen opleve. Fx skal lærere og pædagoger have viden om handicap, så de har redskaberne til at få børn med handicap inkluderet godt. Desuden bør der afsættes ressourcer til flere hænder i skolen for børn med handicap og få børnehavens erfaringer om barnet med over i skolen.”

Handicapdagen markeres over hele landet med uddeling af lokale handicappriser samt med et arrangement i Handicaporganisationernes Hus, hvor blandt andre politisk leder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, holder tale.

 

Yderligere kommentarer

Thorkild Olesen, formand for DH: 23 40 92 00

Pressetilmelding til arrangementet

FN’s Internationale Handicapdag markeres med et arrangement fra kl. 13-15. Adressen er Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup. Tilmelding: Sigurd Jørgensen på tlf. 92 15 00 88 eller sj@handicap.dk.

Fakta: Unge mangler fællesskaber

  • Kun 42 procent af forældre til børn med handicap mener, at deres barn er en del af det sociale fællesskab i skolen.
  • 46 procent svarer, at deres barn i lav grad eller slet ikke deltager i sociale fællesskaber i fritiden, fx er sammen med venner eller deltager i fødselsdage.
  • 35 procent oplever, at deres barn ofte eller meget ofte er ufrivilligt alene.
  • Kilde: DH’s inklusionsundersøgelse 2019

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88