Søg
Nyhed

Vi fejrer den internationale handicapdag

3. december er den internationale handicapdag, der bliver markeret landet over og i resten af verden. I år er temaet: Sammen gør vi handicap mindre

Thorkild står i med festlig hat på og en hawaiikrans om sig. I sin venstre hånd har han en champagneflaske, som han åbner med en sabel i sin højre hånd. Champagneflasken sprøjter ud med champagne. Bag Thorkild er der pyntet godt op med flotte farver og et banner, hvor der står Den internationale handicapdag

Alt for få mennesker kender til den internationale handicapdag. Men det skal der laves om på!

Det handler om at få gjort flere interesseret i handicapsagen. Mange flere skal få øjnene op for, hvorfor handicapsagen også vedrører dem. For det gør den. Der er flere end 500.000 med et handicap i Danmark. Og endnu flere har også en i familien, en nabo eller kollega med fx gigt, angst, muskelsvind eller ordblindhed.

Årets budskab fra DH er: Sammen gør vi handicap mindre.

For handicap kan gøres mindre, hvis vi beslutter os for det. Fx ved at give den rigtige hjælp, sagsbehandlere med tid til at lytte, jobmuligheder eller fællesskab.

DH har i år lavet en film, hvor vi har pyntet ekstra godt op og inviteret DH-formand Thorkild Olesen i studiet. Men har han selv husket, at det er den internationale handicapdag? Det får du svar på i filmen.

Se den her:

 

Du kan også være med til at markere den internationale handicapdag. Se hvordan her