Søg
Pressemeddelelse

Historisk dag for mennesker med handicap

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH): Forbuddet mod diskrimination er en historisk og vigtig dag for mennesker med handicap.

Fire personer sidder om et bord og taler med bærbare computere foran sig

Et samlet folketing vedtager torsdag et historisk forbud mod diskrimination af mennesker med handicap, som handicaporganisationerne længe har kæmpet for.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Det er en historisk og vigtig dag for mennesker med handicap og hele Danmark. Vi vil leve et selvstændigt liv ligesom alle andre. Det er urimeligt, at vi kan afvises på eksempelvis restauranter eller diskoteker på grund af handicap. Det bliver nu endelig forbudt. Jeg håber, at forbuddet vil ændre holdninger og fjerne fordomme om mennesker med handicap.”

Loven indeholder ikke krav om ’rimelig tilpasning’, som man kender fra arbejdsmarkedet. Men regeringen vil inden udgangen af september undersøge mulighederne og de økonomiske omkostninger ved at indarbejde rimelig tilpasning i loven.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Jeg ser frem til, at Folketinget kommer helt i mål. Med regler om rimelig tilpasning får vi et stærkt diskriminationsforbud. Skoler og forretninger skal være for alle og så vidt muligt tilpasse sig mennesker med handicap.”

 

Fakta: Handicap og diskrimination

- Omkring hver 7. med handicap oplever diskrimination pga. handicap. Kilde: Rapport fra VIVE 2017

- Norge fik et diskriminationsforbud i 2004. Finland vedtog et forbud i 2014, mens Sverige har haft regler på området siden 1999. Kilde: Institut for Menneskerettigheder