Søg
Debatindlæg, Nyhed

FN’s Handicapkonvention bør gøres til dansk lov

Den Europæiske Menneskerettighedskonvention har længe været skrevet ind i dansk lov, men handicapkonventionen er ikke. Det må ændres, lyder det fra DH og Kristendemokraterne.

DH-logo

For 12 år siden tilsluttede Danmark sig FNs handicapkonvention, hvilket var et stor skridt for mennesker med handicap og kronisk syge. Men nu er det på tide, at vi her hjemme tager næste skridt og får gjort selv samme konvention til dansk lov.

Det vil give mennesker med handicap rettigheder. En række grundlæggende rettigheder, som hverken er nye eller særlige. Men rettigheder som alle andre mennesker er omfattet af.

Ret til at stemme, ret til et familieliv, ret til uddannelse, ret til ikke at blive diskrimineret og en række andre.

Desværre var et flertal i Folketinget ikke enige med os. Det stod klart efter behandlingen af beslutningsforslaget den 17. maj.

For DH handler det om, at mennesker med handicap skal kunne leve et liv som alle andre. Et liv hvor de kan bidrage, deltage, være en del af fællesskabet. Hvor de kan være ligeværdige naboer, kærester, kollegaer. Og hvor livet er frit og selvstændigt.

For det er desværre ikke altid en selvfølgelig i dag.

Sammen med formanden for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, har vi skrevet et debatindlæg i Kristeligt Dagblad omkring dette. Det kan læses her

 
 

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88