Nyhed

DH ser frem til længe ventet diskriminationsforbud

Den seneste historie om brudeparret Michelle og Esben er blot en ud af mange historier om diskrimination af mennesker med handicap i det offentlige rum. DH ser frem til lovet ændring af diskrimationsforbud.

DH´s formand kan desværre godt sætte sig ind i, hvordan Michelle og Esben Andersen havde det forleden, da de på vej på bryllupsrejse blev afvist af to busselskaber. Det fortæller Thorkild Olesen i TV2´s 22 nyheder mandag: 

"Det er virkelig ikke nogen rar følelse at blive afvist. Jeg tror det er svært at forestille sig, hvordan det føles. Det er det, der på moderne dansk, kaldes for nederen".

De to busselskaber, Riis Rejser og Nilles Busrejser begrunder begge afslaget med, at Michelle og Esben ikke lever op til busselskabets regler om at være selvhjulpne. Førerhundene Rex og Rama gør det nemlig ikke ud for at være selvhjulpne, mener busselskaberne.

Det argument forstår det nygifte par ikke. De er vant til at klare sig selv og vant til at køre med de almindelige bybusser.

Brudeparrets oplevelse har skabt røre på Christiansborg

Det lyder dybt mærkværdigt på mig, udtaler socialdemokraternes socialordfører Pernille Rosenkranzt-Theil til 22 nyhederne: "Hvis man kan bevæge sig rundt i en bybus, så kan man også det her."

"Helt uacceptabelt", lyder det fra Venstres socialordfører, Carl Holst: "Der skal være plads til handicappede i fællesskabet".

Carl Holst lover en lovændring af diskriminationsforbuddet. Det nuværende forbud mod at diskriminere på arbejdet vil socialordføreren udvide til at gælde overalt i samfundet. 

Michelle og Esben har valgt at udskyde bryllupsrejsen til efter januar 2018, hvor det ændrede forbud skal træde i kraft.

Parrets oplevelse med at blive diskrimineret i det offentlige rum, er langt fra enestående, siger Thorkild Olesen og han ser ligesom Michelle og Esben frem til den kommende lovændring. 

kkgshandicap.dk

Emne