Søg
Nyhed

DH og KL kommer med fælles anbefalinger for god borgerinddragelse

Der er behov for en markant styrkelse af borgerinddragelse og tillid mellem kommune og borger på handicapområdet. Derfor har DH og KL sat sig sammen og udarbejdet fem principper med tilknyttede anbefalinger for et styrket samarbejde med fokus på borgerinddragelse og tillid.

Borgerinddragelse handler om, at kommunen bliver inddraget i vores liv. Det er en sårbar situation for os, der kræver gensidig lydhørhed, respekt og anerkendelse. 
Thorkild Olesen. Formand for DH

Ca. tre ud af fem mennesker med handicap oplever slet ikke eller i mindre grad at have indflydelse på, hvilke tiltag eller hvilken hjælp der skal iværksættes af kommunen. Og kun ca. halvdelen stoler på, at de får den hjælp fra kommunen, de har ret til. Det viser tal fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) fra 2017.

Det vidner om et behov for markant styrkelse af borgerinddragelse og tillid mellem kommune og borger på handicapområdet - i både sagsbehandling, visitation og indsats.

Derfor inviterede DH og KL i januar og februar til fire virtuelle live events om borgerinddragelse på handicapområdet. Formålet har været at diskutere både udfordringer og anbefalinger til forbedret praksis med hinanden og deltagerne. De fælles anbefalinger blev præsenteret på sidste liveevent den 24. februar.

Du kan læse det samlede dokument med fælles anbefalinger for god borgerinddragelse ved at downloade via link i højre side. 

Kontakt

Linda Bendix i Handicaporganisationernes Hus

Linda Kilskou Bendix

Chefkonsulent på socialområdet
92 82 04 97