Søg
Pressemeddelelse

DH: Ambitiøs plan for større evaluering af handicapområdet

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

DH logo

I dag har Regeringen præsenteret kommissoriet for en større evaluering af handicapområdet. Det er en ambitiøs plan, lyder det fra DH.

I Finansloven fra 2020 blev det vedtaget, at der skulle iværksættes en evaluering af det specialiserede socialområde med henblik på at styrke indsatsen til mennesker med handicap og sikre en bedre opgavefordeling mellem regioner og kommuner.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Regeringen har fremlagt en god og ambitiøs plan. I årevis har mennesker med handicap oplevet, at det er svært eller umuligt at få den hjælp, de har brug for. Det kommende arbejde er startskuddet til at få rettet op på store forskelle på hjælpen fra kommune til kommune samt ekspertisen på området, der hen over årene er blevet udvandet.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Bliver man alvorligt syg i Danmark, træder sundhedsvæsenet til med kompetent behandling. En såkaldt specialeplan garanterer, at enhver af os kan blive hjulpet af landets bedste specialister, uanset hvor vi bor. Den model skal vi lære af på handicapområdet. Det glæder mig derfor, at Regeringen også vil udvikle den tilgang på handicapområdet ved først at sætte gang i et pilotprojekt med specialeplanlægning.”

 

Yderligere kommentarer

Thorkild Olesen, formand for DH: 23 40 92 00

Du kan finde kommissoriet for evalueringen af det specialiserede socialområde her.

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88