Søg
Debatindlæg

Bekæmpelse af ensomhed må ikke stoppe efter coronaen

Med kreative løsninger blev ensomheden bekæmpet for mennesker med handicap og kronisk syge, der blev hjulpet ind i fællesskaber på utraditionel vis. Erfaringer skal vi tage med os og arbejde videre med i fremtiden.

DH-formand Thorkild Olesen

Handicaporganisationerne bidrog med nytænkende initiativer og projekter, som var med til at bekæmpe den stigende ensomhed under Coronakrisen for personer med handicap.

De blev mulige at føre ud i virkeligheden, fordi socialministeren og ordførerne på området afsatte penge under coronakrisen til at hjælpe handicaporganisationerne med at skabe tryghed og bekæmpe ensomhed for deres målgruppe. Den politiske opmærksomhed takker formand Thorkild Olesen for. 

Samtidig påpeger han også, hvilken vigtig rolle civilsamfundet spillede under krisen. Hvor handicaporganisationerne var bindeled mellem myndighederne og det enkelte menneske.  

Ensomhed er et større problem for mennesker med handicap. Det var det før coronakrisen og det var det også under. Derfor er arbejdet med at bekæmpe ensomhed langt fra slut, men vi skal bruge det her momentum til at bygge videre på.

Du kan læse kronikken inde på Altinget via linket her.

Kontakt

Michael Steward Fogh i Handicaporganisationernes Hus

Michael Stewart Fogh

Pressekonsulent
92 82 38 09