Søg
Pressemeddelelse

Socialminister overrækker ny handicappris til Operation Dagsværk

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Socialminister Astrid Krag og Thorkild Olesen i snak i Handicaporganisationernes Hus

For første gang nogensinde uddeler Social- og Indenrigsministeriet en handicappris. Prisen går til årets Operations Dagsværk-kampagne, som Danske Handicaporganisationer (DH) og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) har været med til at udvikle.

Årets kampagne gik i år ud på at indsamle penge til unge med handicap i Uganda. I løbet af efteråret har frivillige fra Operation Dagsværk og SUMH været rundt på landets gymnasier og fortalt mere end 40.000 elever om handicap i Uganda og i Danmark.

Det store oplysningsarbejde er årsagen til, at socialminister Astrid Krag nu uddeler en pris til Operation Dagsværk, DH og SUMH.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag udtaler:

”Årets Operation Dagsværk har imponeret mig. Unge med handicap har mødt andre unge og givet et vigtigt indblik i livet med et handicap – både i Danmark og i Uganda. Vi har brug for færre fordomme og misforståede hensyn, hvis vi skal skabe bedre inklusion af mennesker med handicap.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Mere end 40.000 danske elever har lært om at være ung med et handicap. Det er uvurderligt, fordi der findes mange fordomme omkring mennesker med handicap. Nu ser jeg frem til, at alle støttepengene fra årets dagsværksdag kommer unge ugandere med handicap til gavn – heriblandt de penge gymnasieeleven Antonie fik for at afløse mig som formand for en dag.”

Yderligere kommentarer

Thorkild Olesen, formand for DH: 23 40 92 00

Prisen bliver uddelt til et morgenmadsarrangement i Social- og Indenrigsministeriet på den internationale handicapdag tirsdag den 3. december 2019. Ministeriet har planer om at gøre den nye handicappris til en tilbagevendende begivenhed.

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88