Søg
Nyhed

Opfordring til politikere: I kan være med til at gøre handicap vores mindre

Med kommunalvalget lige om hjørnet har DH-landsformand Thorkild Olesen skrevet en kronik i Avisen Danmark, hvor han efterspørger, at politikerne investerer i mennesker med handicap.

DH-formand Thorkild Olesen

Politikeres valg og handlinger kan være med til at gøre handicap mindre. Men deres valg og handlinger kan også gøre handicap større og dermed mindske mennesker med handicap deres muligheder for at blive mere selvhjulpne og deltage i samfundet.

Hvis vi indretter samfundet på en god måde for alle, kan vi eliminere forskellige forhold i samfundet, som ofte gør handicap større. Fx svarede 40 pct. af mennesker med handicap i en DH-rundspørge fra 2021, at deres støtte var blevet dårligere i løbet af de sidste fem år. Og det er en bekymrende udvikling.

Det varer ikke længe, før vi skal til stemmeurnerne og stemme på den kandidat, vi tror på vil være med til at udvikle vores lokalområde i den rigtige retning.

Derfor opfordrede Thorkild Olesen landets kandidater til kommunal- og regionsvalget i weekenden til, at de vil arbejde politisk med at gøre handicap mindre. 

Du kan læse hele Thorkilds kronik her