Nyhed, Pressemeddelelse

Nyt 'fritaget for mundbind'-badge

Sundhedsstyrelsen har sammen med DH og andre organisationer udviklet et badge, som man kan bære for at signalere synligt, at man er fritaget fra kravet om mundbind/visir.

Billedet viser et badge med et mundbind samt teksten: fritaget

Mange danskere lever med et handicap eller en kronisk sygdom. Nogle har fysiske eller psykiske udfordringer, der forhindrer dem i at tage et mundbind på eller bære visir. Ofte usynlige årsager. Desværre har nogle oplevet at blive skældt ud af andre eller smidt ud af butikker, hvis de ikke har haft mundbind eller visir på.

Derfor har Sundhedsstyrelsen i dag lanceret et nyt badge, som man kan bære for at signalere synligt, at man er fritaget fra kravet om mundbind/visir.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, udtaler:

”Nogle mennesker kan ikke bære mundbind eller visir på grund af deres kroniske sygdom eller handicap. Jeg håber, at vi med det nye badge ser færre episoder med overfusninger og udsmidninger fra fx busser og butikker. Men husk at udvise tillid og forståelse for alle, fordi alle med behovet har ikke lyst til at bære et badge.”

Det er frivilligt at bære og kan bestilles via flere af DH's medlemsorganisationer samt hos alle institutioner, der har kontakt med borgere i målgruppen som fx distriktspsykiatrien eller kommunale bosteder. Det kan også være læger eller andre, der har konsultationer med borgere med de pågældende sygdomme/tilstande. 

I kan læse mere om det nye badge hos Sundhedsstyrelsen.

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88