Søg
Nyhed, Pressemeddelelse

Enigt folketing afsætter millioner til handicapområdet

Regeringen har lørdag offentliggjort en aftale indgået med de øvrige partier om initiativer for sårbare og udsatte grupper i forbindelse med coronavirus. DH roser aftalen.

Thorkild foran trappen med smil i Handicaporganisationernes Hus

Dette rygstød giver handicaporganisationerne mulighed for at støtte mennesker med handicap i at komme tilbage til hverdagen og fælleskabet, lyder det fra DH-formand Thorkild Olesen.

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH) 

Handicapformand: Rygstød til socialområdet vækker respekt

Folketingets partier har lørdag indgået en aftale om at støtte sårbare og udsatte grupper i lyset af coronakrisen. Aftalen vækker respekt fra handicapbevægelsen.

Nedslag i aftalen:

  • Der afsættes 24,5 mio. kr. i 2020 til DH. Det skal gå til opsøgende indsatser, så flere mennesker med handicap kan vende tilbage til hverdagen.
  • En plan for genoptagelse af aktiviteter på det sociale område (bl.a. støtte og tilbud samt lempelse af besøgsrestriktioner på botilbud)

Nu skal DH sammen med sine 35 medlemsorganisationer have pengene ud at leve i gode initiativer, så mange mennesker med handicap bliver hjulpet ud af ensomhed og ind i fællesskaber igen.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

"Jeg tager hatten af for folketingets partier. Aftalen er et signal om, at I ser og hører vores bekymringer og udfordringer i denne særlige tid. Dette rygstød giver handicaporganisationerne mulighed for at støtte mennesker med handicap i at komme tilbage til hverdagen og fælleskabet."

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

"Coronakrisen rammer fx mennesker med handicap bosiddende i eget hjem, hvor mange har mistet deres støtte i hverdagen. Nu åbnes der op for, at disse mennesker igen kan få hjælp til madlavning, indkøb og hygiejne. Det betyder utrolig meget for disse mennesker, der nu bedre kan få dagen til at hænge sammen."

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88