Søg
Nyhed, Pressemeddelelse

DH om regionernes forslag: Vi er klar til et opgør med kassetænkningen på hjælpemiddelområdet

Danske Regioner kommer i dag med et nyt forslag om at oprette fælles hjælpemiddelcentre. Det er et godt skridt på vejen til at få løst de store problemer på hjælpemiddelområdet, lyder det fra DH.

DH logo

I dag oplever mange mennesker med handicap, at det er forbundet med besvær og lang ventetid, når de skal have et hjælpemiddel.

Thorkild Olesen, formand i Danske Handicaporganisationer, udtaler:

”Regionernes forslag om fælles hjælpemiddelcentre er en rigtig god idé. Hvis du fx er afhængig af en kørestol eller en rollator, skal det ikke være besværligt og langsommeligt at få. I handicaporganisationerne er vi klar til et opgør med den kassetænkning, der er på hjælpemiddelområdet.”

Og Thorkild Olesen peger på et par ekstra tiltag, der kan gøre hjælpemiddelcentrene endnu bedre:

”Alle 98 kommuner har ikke samme udvalg og ekspertise, når det kommer til hjælpemidler. Derfor foreslår vi, at de kompetencer også samles i de nye hjælpemiddelcentre. Det bør også være hjælpemiddelcentrene, der visiterer. På den måde kan mennesker med handicap få det rigtige hjælpemiddel første gang,” siger Thorkild Olesen.

Lidt om forslaget:

  • Danske Regioner foreslår at etablere fem hjælpemiddelcentre, som drives af regioner og kommuner i et forpligtende samarbejde. Centrene skal betjene borgere, der er henvist til et hjælpemiddel fra alle dele af det regionale og kommunale sundhedsvæsen. Formålet er at give borgerne en effektiv og sammenhængende service, når de har brug for et hjælpemiddel.
  • Sammen med hjælpemiddelcentrene foreslår Danske Regioner at oprette en liste over hjælpemidler, som sundhedspersonalet frit kan visitere borgere til, uden at de først skal igennem et afklaringsforløb.
 
 

Kontakt

Billede Jannie. Mellemblondt hår, delvist opsat. Smiler. blå skjorte.

Jannie Bruun Andersen

Chefkonsulent på sundhedsområdet
26 79 61 65