Søg
Billede af ældre mand, der smiler

Vi sparrer sammen – på tegnsprog

Danske Døves Landsforbund

Døve skal føle sig tryg ved at gå ud og være sammen med andre i coronaens tid. Vi formidler Sundhedsstyrelsens råd og anbefalinger til døve på dansk tegnsprog. Vi støtter døveforeninger og seniorklubber økonomisk til et coronasikkert foreningsliv. Vi sparrer med ideer og forslag til arrangementer, der kan bringe døve sammen i et givende tegnsprogsfællesskab på tværs af bygrænser. Vi viser, hvordan døve kan mødes og være sammen.

Døve er dybt afhængige af at få formidlet viden på tegnsprog. Tegnsprogsfællesskaber – det være sig digitalt eller fysisk – der gør, at døve kan spejle sig i hinanden. Føle sig som en del af det store fællesskab. At de ikke er anderledes, men ligesom alle andre. Det tegnsprogsfællesskab – og tegnsprogsmiljø – mister mange døve adgang til her i coronaens tid.

Information om coronavirus formidles ikke på dansk tegnsprog uden for pressemøderne. Udsatte døve børn og unge er blevet endnu mere udsatte og ensomme, fordi de mangler muligheden for at  være sammen med andre ligesindende. Voksne og ældre døve, der bor langt fra deres foreninger eller klubber, er nervøse for at færdes ude, fordi de ikke ved nok om, hvordan coronavirus smitter. Bestyrelser er usikre på, hvad de kan gøre for at forebygge smitte samt sikre coronasikre rammer, så de kan give døve et tegnsprogsmiljø midt i en krisetid. 

Formidling på tegnsprog skaber viden og tryghed – og styrker tegnsprogsmiljøer.

Vi sparrer sammen. Vi ringer sammen. Vi mødes (sammen).

Døve bliver del af det store fællesskab ved at få muligheden for at deltage i et trygt og coronasikkert tegnsprogsfællesskab – både digitalt og i fysisk form.