Nyhed

RaceRunning-ildsjæle jubler over anerkendelse

Mansoor Siddiqi og Connie Hansen, der lørdag blev hædret med Kulturministerens Parasportspris for deres utrættelige indsats med at udvikle og udbrede RaceRunning, glæder sig til at bygge videre på et utroligt år 2017.

Mansoor Siddiqi, Mette Bock og Connie Hansen står sammen til fejring i Boxen

2017 er et år, der vil blive husket i RaceRunning-historien: Få måneder efter et rekordstort VM i RaceRunning på Frederiksberg meddelte den Internationale Paralympiske Komité (IPC), at løbedisciplinen fra 1. januar 2018 er optaget i World Para Athletics efter 26 år på sidelinjen. Dermed er RaceRunning for første gang i historien med som medaljedisciplin ved sommerens EM i para-atletik.

Da det forgange sportsår blev fejret lørdag den 6. januar i Jyske Bank Boxen i Herning, var det derfor helt på sin plads, at makkerparret Mansoor Siddiqi og Connie Hansen, der siden 1991 har drevet RaceRunning-sporten fremad, måtte en tur på scenen for at modtage Kulturministerens Parasportspris.

- Det var naturligvis vanvittigt rart at blive hyldet af alle i Boxen, og efterfølgende har vi også fået overvældende mange positive reaktioner og lykønskninger. At en stor del af Danmark så med kan måske også at styrke den videre udbredelse, jubler Connie Hansen, der sammen med Mansoor Siddiqi fik overrakt prisen af dressurrytter Stinna Tange Kaastrup, som vandt den sidste år, og kulturminister Mette Bock.

En milepæl for RaceRunning

Både Connie Hansen og Mansoor Siddiqi er tidligere eliteatleter med flere paralympiske medaljer på CV’et, og makkerparret kan se tilbage på masser af store sportsøjeblikke. 2017 står dog som noget helt særligt for dem begge.

- RaceRunning er jo blevet vores livsværk. Hvis vi for 26 år siden havde lavet en projektbeskrivelse, der dækker alt det arbejde og de udfordringer, vi har været igennem, så var der ingen, der havde troet på os, og jeg tror dårlig, jeg selv havde valgt at gå denne vej. Det har været en kamp at nå hertil, men det har også været en spændende odysse, og prisen cementerer virkelig, at vi har nået en milepæl, siger Connie Hansen.

- Det har været et stort år, der rykkede meget i sporten. Vi ved, at der spirer RaceRunning-miljøer mange steder i verden, og i lande som Sverige og Holland buldrer udviklingen frem. Fremtiden tegner lys og spændende, og i 2018 skal vi fortsætte den positive udvikling, siger Mansoor Siddiqi, der drømmer om, at løbedisciplinen bliver en del af de Paralympiske Lege senest i 2028.

100.000 kr. til ungdomsarbejdet

Connie Hansen og Mansoor Siddiqi var indstillet til Kulturministerens Parasportspris af Handicapidrættens Videnscenter og Danske Handicaporganisationer ved Spastikerforeningen, og de to ildsjæle var oppe imod parataekwondo-verdensmester Lisa Kjær Gjessing og Dansk Døve-Idrætsforbunds sekretariatsleder Joachim Thor Krøyer. Med hæderen følger 100.000 kroner, som de to vindere vil bruge på at styrke ungdomsarbejdet i RaceRunning.

- Vi er fast besluttet på, at prisen skal komme de unge løbere til gode. Vi skal have endnu flere børn og unge med handicap til at se mulighederne i sporten og vælge et aktivt liv, siger Mansoor Siddiqi.

2018-udgaven af RaceRunning Camp’en på Frederiksberg afvikles i juli måned, og verdens bedste RaceRunnere er i aktion ved EM i para-atletik i Berlin til august.