Søg
Nyhed, Pressemeddelelse

Nyt badge skal minde os om at holde afstand.

Danske Handicaporganisationers formand Thorkild Olesen deltager i dag i et pressemøde med blandt andre sundhedsminister Magnus Heunicke.

DH-formand Thorkild Olesen

Nyt badge skal minde os om at holde afstand.

På pressemødet lanceres et badge, der skal minde os om at holde afstand.

"Vi skal passe på hinanden og begrænse smitten mest muligt. Derfor hilser vi tiltaget velkommen, siger Thorkild Olesen."

Danske Handicaporganisationer arbejder utrætteligt for at sikre, at mennesker med handicap kan leve et liv som alle andre. Det gælder også i denne særlige tid. Det er ikke fordi alle mennesker med et handicap er særligt ramt under coronatiden. Men nogle er.

"Der er en del af vores medlemmer, der skal kæmpe lidt hårdere for at passe på os selv – også under coronaen. Det kan eksempelvis være mennesker med psykiske lidelser eller folk, som har brug for lidt ekstra støtte og forståelse. Det kan også dreje sig om mennesker, som har lunger, der ikke er tip top, og derfor ikke kan bære eksempelvis mundbund. Eller mennesker, som har brug for lidt ekstra hjælp, fordi de har et hørehandicap eller måske har de en skade i hjernen, der betyder, at de har brug for lidt ekstra tålmodighed, når de bevæger sig rundt i samfundet, siger Thorkild Olesen, der selv er blind, og derfor kan have svært ved at holde afstand, når han bevæger sig rundt i samfundet."      

"Jeg ser dette badge her som en ekstra opfordring til, at vi alle husker at visse respekt for hinanden og få det hele til at glide. Også i denne særlige tid."  

Danske Handicaporganisationer har bidraget til processen med det nye badge.

For yderligere kommentarer kontakt kommunikationschef Anders Langballe på: 30 10 01 07